7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

İddia açıklaması

Balıkesirspor Kulübü Başkanı Emin Ermişler, Kütahya'da adları iddaa söylentisine karışan 2 futbolcuyu yönetim kurulu kararı ile süresiz kadro dışı bıraktıklarını açıkladı. 

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Balıkesirspor Kulübü Başkanı Emin Ermişler, geçen Pazar günü Kütahya'da oynanan Balıkesirspor-Kütahyaspor maçından önce yaşanan ve ayyuka çıkan iddaa söylentilerini cevapladı. Emin Ermişler, "Kütahya maçı öncesi iki futbolcumuz Balıkesirspor eşofmanlarıyla bir iddaa bayisine uğruyor, bu cep telefonu marifetiyle görüntüleniyor. Neresinden bakarsanız bakın önemli bir hadise. Öncelikle bu iki futbolcunun isimleri Mustafa Menek ve Salih. Bazı gazete ve yayın organlarında Erman ismi geçti, kesinlikle değil. Çocuğun istikbali söz konusu. Erman olmadığına dair gazeteler tekzip edilecek. Takım, akşam yürüyüşe çıkıyor. Gençliğin verdiği cehalet, işin savunulacak tarafı yok. Mustafa bir iddaa bayisine giriyor ama iddaa oynamaları söz konusu değil. O sırada Salih çağırmak için yanına giriyor. Birkaç dakikalık konu, bu sırada resimleri çekiliyor. Futbolcuların müdafaalarını aldık, yönetim kurulunda da görüştük. Bizim iç disiplin talimatına göre ceza verilecek uygunsuz davranışlar bölümüne giriyor. Bugünden itibaren süresiz kadro dışıdırlar. Ancak, bir takım spekülasyonlar var. Bunlar genç, insanları kaybetmek kolay. İnfaz da etmemek lazım. Gençliğin verdiği bazı cahillikler, sorumsuzluklar var. Bunların kaybettiği toplarla gol oldu gibi söylentileri ne Balıkesirspor'a ne de futbolcularıma kondurmam. Bu çocukları yedik bitirdik diye bir şey yok. Genç takımda oynayacaklar" dedi. 

Ermişler, Balıkesirspor'un, Futbol Federasyonu tarafından iddaa söylentileriyle ilgili soruşturma tamamlanıncaya kadar iddaa dışında tutulacakları yönünde kendilerini bir bildiri gelmediğini, sadece medyaya bu yönde bir haber yansıdığını bildiklerini söyledi. Ermişler, görevine son verilen teknik direktör Mehmet Demirtaş'ın iddaa söylentileriyle bir ilgisi olmadığını, hoca ile 3 haftadır kendisinin ve yönetim kurulunun gündeminde bazı sıkıntılarının olduğunu, sözleşmeyi noterde karşılıklı olarak feshettiklerini söyledi. Futbolcularına sonuna kadar sahip çıkan Emin Ermişler, "Benim ızdırabım, o Balıkesirspor yazılı formayı o iddaanın önünde gördüm ya, bunun ıstırabı hiç bir şeye değişilmez" diyerek üzüntüsünü ifade etti. 

İddaa bayisinde görülen Mustafa Menek ve Salih Özdoğru isimli futbolcular, "Futbolcunun özel yaşamı ve sahada kulüp yöneticilerinin, takım arkadaşlarının, çalışanların ve tüm camianın şerefini ve itibarını zedeleyecek hareketlerde bulunması, bu şekilde yazılı, işitsel veya görsel medyaya çıkıp konu olması ve kulübün kamuoyu, medya ve internet üzerinde itibarını zedeleyecek tutum ve davranışlarda bulunması, küçük düşürmesi, yanlış ve gerçek dışı bilgi ve belge vermesi"ni içeren iki maddeye göre yönetim kurulu kararıyla süresiz kadro dışı bırakıldılar. 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2006 Çarşamba 23:21:27
Güncelleme :19 Ekim 2006 Perşembe 09:12:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?