3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

İDO yaz tarifesine geçecek

İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi A.Ş. (İDO), 16 Haziran 2008 tarihinden itibaren yaz tarifesine geçecek. Yaz aylarındaki yoğun talebi dikkate alan İDO, Pendik ve Yenikapı'dan, Bursa, Yalova, Bandırma'ya yapılan deniz otobüsü ve hızlı feribot seferleri artıracak. 

Okulların kapanmasıyla birlikte yazlık mekanlara gösterilen yoğun ilgi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi'ni (İDO) harekete geçirdi. İDO yaz yoğunluğunu dikkate alarak bazı seferlerinde artış yapacağını açıkladı. Marmara'daki sayfiye alanlarına yaz aylarında yoğun bir ilgi olduğunun ifade edildiği açıklamada, "16 Haziran 2008'den itibaren yaz tarifesine geçilecek. Böylece yaz trafiği de rahatlatılmış olacak, özellikle sayfiye mekanlarına yapılan seferleri arttırdık." denildi.


Yaz tarifesine göre; Pendik ve Yenikapı'dan, Bursa, Yalova, Bandırma'ya yapılan deniz otobüsü ve hızlı feribot seferleri artacak, 16 Haziran - 31 Ağustos tarihleri arasında bu güzergahlara her hafta karşılıklı 400'ün üzerinde sefer gerçekleştirilecek. Bostancı ve Kabataş'tan yapılan Adalar seferlerinin de artacağının belirtiliğini açıklamada, daha önce sefer yapılmayan Sedef Adası'na ulaşım imkanı sunulacağı ve geçen yaz Kabataş - Kadıköy kalkışlı olan Çınarcık - Esenköy deniz otobüsü seferleri ise yaz tarifesiyle Bostancı - Yenikapı kalkışlı olarak değiştirileceği belirtildi. Avşa ve Marmara Adası'na seferler düzenleyen Mavi Marmara gemisinin de yeni sezonla birlikte haftada 5 gün hizmet vereceği ve 1 Temmuz - 31 Ağustos tarihlerinde Marmara Adası ve Avşa'ya yapılan deniz otobüsü seferlerinin artacağı, Cuma günleri ise 6 sefere yükseltileceği açıklandı. Yaz tarifesiyle Boğaziçi Özel Gezi seferlerini de yeniden düzenleyen İDO, Eylül ayına kadar 19.00 kalkışlı ve Anadolu Kavağından 22.00 dönüş saatli seferlerini hizmete sokacak.

Öte yandan, Sarıyer - Rumeli Kavağı - Anadolu Kavağı seferlerinin güzergahı ise her yıl olduğu tatil beldesi Poyraz'a kadar uzatılacak ve iç hatlarda Karaköy-Kadıköy, Eminönü -Üsküdar ve Haliç hattı seferlerinde karşılıklı olarak arttırılacak.

Zaman
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 16:43:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?