3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

İGM Ağustos ayı ilk toplantısı yapıldı

Balıkesir İl Genel Meclisi'nin (İGM) Ağustos ayı ilk toplantısı İGM Başkanı Mehmet Akif Okur başkanlığında yapıldı. 

Özmerkez'deki toplantının açılış konuşmasını yapan İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, bir süre önce Trabzon'da 50'ye yakın İGM başkınının katıldığı toplantıdan söz ederek, Trabzon'daki başkanların Balıkesir meclisine gönderdiği selamı iletti. 

İGM'nin Ağustos ayı ilk tohplantısında SGK İl Müdürü İsmail Sevinç, meclise yasayla ilgili sunumda bulunarak bilgilendirdi. SGK İl Müdürü İsmail Sevinç, "SGK bünyesinde belli bir miktarın altında geliri olanlar için sistem değişecek. SGK Genel Müdürlüğü, Bağ-Kur ve SSK'yı bünyesinde topladı. Çalışma Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olarak görev yapıyor. Yeni yapılanma ile merkez müdürlüğü sistemi olacak. Balıkesir merkezde müdürlük, Bandırma, Ayvalık ve Edremit'te müdürlükler oluşacak. 

Balıkesir'de SSK ve Bağ-Kur binaları kendilerine yetmiyordu. SGK ile birlikte iş yükü iki katına ulaştı. Yapılan çalışmalar neticesinde 1 Ekim itibarı ile sağlık karnelerinin yerini tamamen T.C. kimlik numaraları alacak. Emekliler için yapılacak bir aktivite ile hastanelerde işlemler kimlik numarası ile halledilebilecek" dedi.

PRİM YAPILANDIRMA SÜRESİ 20 GÜN UZATILDI 

Prim yapılandırma konusuna da değinen Sevinç, bununla ilgili çok yoğun talep aldıklarını belirtti. Prim yapılandırma işlemiyle ilgili son başvuru tarihinin Çalışma Bakanlığı'nca 29 gün daha uzatıldığını açıklayan SGK İl Müdürü İsmail Sevinç, "Prim yapılandırmasında yoğun talep aldık. Günde 2 bin kişinin başvurduğu zamanlar oldu. 140 trilyon Bağ-Kur yapılandırılması, 60 trilyon SSK yapılandırması mevcut. Prim yapılandırma takvimi yoğun ilgi sebebi ile 20 gün daha uzatıldı" dedi. 

İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, davetleri üzerine meclise gelip kendilerini bilgilendiren İs mail Sevinç'e teşekkür etti. Bir sonraki toplantının 4 Ağustos Pazartesi günü yapılacağı, bu toplantıda ise Tarımsal ve Kırsal Kalkınma kurumu il koordinatörlüğünün İGM'ye bilgi vereceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 20:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?