6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

İGM Başkanı iddiaları yanıtladı

Balıkesir İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Mehmet Akif Okur, hakkında yayınlanan gazete haberlerinin asılsız ve iftira olduğunu bildirdi. Okur, isnat edilen iddialarla ilgili hukuki işlem başlatacağını açıkladı.

"SEÇİMİN KAZANANI HALK OLMUŞTUR"
İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, makamında bir basın toplantısı düzenledi. Mahalli seçimlerin kısa bir değerlendirmesini yapan Okur, "Seçimi Türkiye'de olduğu gibi çok güzel kazasız, belasız, seviyeli bir şekilde geçirdik. Sonuç olarak seçimi halkımız kazanmıştır, halkımız birilerini ödüllendirdi. Bu seçimlerin neticesinde İl Genel Meclisimiz de yeniden şekillendi. Balıkesir merkez, ilçe ve beldelerimizle AK Parti 34, CHP 18, MHP 8 ve DP 2 sandalye olmak üzere delegelerimiz belirlendi. İGM olarak Balıkesir'imizin menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğiz" dedi.

HABERLERİ VE İDDİALARI YALANLADI
Tekrar İGM Başkanı seçilmesi sebebiyle meclis üyelerine teşekkür eden Akif Okur, bugüne kadar hiçbir müteahhit ile özel olarak görüşme yapmadığını, konumunun bunu gerektirdiğini kaydetti. İGM Başkanı Okur, "Benim ciddi hassasiyetlerim var, bununla ilgili kimse bir şey söyleyemez. Bir haber varsa tabi ki yazılacak, bir yanlışlık varsa tabi ki duyurulacak. Ama, ciddi basın, 'Bir şey duyduk, bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?' diye sorar. Tamamen siyasi içerikli çıkar veya maddi olabileceğini düşünüyorum. Bir dönem beraber çalıştığım arkadaşların yaptırdıklarını biliyorum. Bir köyde hiç alakası olmayan bir şey yazıldı, daha sonra doğrusu yayınlandı" dedi.


Aynı gazetede bugün yayınlanan Özel İdare Kampı'yla ilgili haberle ilgili de açıklama yapan Mehmet akif Okur, "Doğru, Özel İdaremizin kampı var. Kampa kamu görevlileri de, İl Genel Meclis üyeleri de bu kampa gidebiliyor. 'İl Genel Meclisi başkanı gidemez' diye bir kanun yok. Ama yazıldığı gibi ben 1 ay değil, 5 gün kaldım. Kaldığım süre içerisinde de ücretlerimi ödedim, faturaları da buradadır. Tüm Özel İdare personelinin kaldığı gibi ben de kaldım. Yasanın bize tatil belirlemesine rağmen ben o tatili yapamıyorum. Balıkesir'imize hizmet için gitmiyorum, beni burada bulamadıklarında boş gitmesinler diye gitmiyorum. Neler yapılacak, hangi köye hangi hizmetler verilecek, bunlar İl Genel Meclisi'nin görevidir. İl Özel İdaresi Kampı'nın onarılmasıyla ilgili karar İl Encümeni'nden çıkmıştır. Bu paranın kampa harcanmasının doğru olmadığını 34 İl Genel Meclis üyesine söylemişimdir, onlar da benim şahidimdir. Benim tüm yaptığım işler yasaldır. Bana ancak halkım, 'dur' der. Nitekim de, mütevazı olduğumu tüm Balıkesir halkı bilmektedir. Yerel bir gazetenin yazdığı gibi ben asla padişah değilim. Suç olacak bir şey yapmadım, yapmam da" dedi.


Hakkındaki siyasi iddialara da tepki gösteren Mehmet Akif Okur, tüm bu asılsız iddiaların kendisini İl Genel Meclisi'ne seçtirmemek için belli çevreler tarafından yaptırıldığını söyledi. Okur, "Şimdi önümüzde il başkanlığı seçimi var, birilerinin amacı vardır ve karşıyım. Bununla ilgili hukuki süreci de başlatacağım. Kızıma gelince laboratuarda yaz ayları içerisinde belirli bir süre görev almıştır. Ben kızıma sınavlara çalış diye öğütler verdim, istifasını vererek sınavlara hazırlandı. KPSS sınavlarından 92.761 puan alarak işe yerleşmiştir, bu tamamen nasiptir" diyerek, kızını İl Özel İdaresi'ne torpille işe yerleştirdiği şeklindeki haberlerin de gerçek dışı olduğunu bildirdi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 19:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?