3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

İGM Ekim ayı toplantıları başladı

Balıkesir İl Genel Meclisi'nde (İGM), Ekim ayı toplantıları başladı. İGM Başkanı Mehmet Akif Okur başkanlığındaki ilk toplantıda, Gençlik ve Spor İl Müdürü ile İl Kültür ve Turizm Müdürü İGM üyelerini bilgilendirdiler.

KAPALI YÜZME HAVUZU ÖDENEK BEKLİYOR 

Özmerkez'deki İGM Salonu'nda yapılan toplantıda ilk olarak meclis başkanlığının davet ettiği daire müdürlerinden Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak, kurumundaki çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Balıkesir'de 35 bin lisanslı sporcu bulunduğunu açıklayan Oğuz Kaynak, kent merkezinde yapılan atletizm pistine 2 trilyon lira harcandığını, İsmail Akçay Sentetik Atletizm Pisti'nin tribünleriyle birlikte 2009 yılında tamamlanarak hizmete açılacağını bildirdi. Balıkesir'de yüzme sporuna çok büyük bir ilgi ve talep bulunduğunu kaydeden Kaynak, olimpik kapalı yüzme havuzu yapımının zorunlu hale geldiğini, bunun için ayrılan 950 bin YTL.'lik ödenekte 250 bin YTL. eksikleri olduğunu söyledi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak, "Ayvalık Spor Salonu'na 1 milyon 500 bin lira harcandı. Avşa Adası'nda, İvrindi'de, Kayapa beldesinde spor salonlarının yapımına devam ediliyor. 

Dursunbey Spor Salonu 44 bin YTL'ye onarıldı. Atatürk Stadyumu'nun kale arkası beton zeminleri ile birlikte Balıkesirspor'un 2. Lig'e çıkması ile onarılacak. Futbol Federasyonu'nun 2. Lig'e çıkan takımlar için olmazsa olmaz kurallarıdır. Ali Hikmet Paşa Tesislerinde her ay 80 civarında maç yapılıyor. Amatör spor kulüplerinin yoğun bir ilgisi var. Buradaki bir saha sentetik çim yapıldı. Sentetik saha yapımlarına Edremit ve Bandırma ilçeleri ile devam ediyoruz. Şunu belirtmem gerekir ki, yüzme sporu bizler için önemlidir. Bu branşta çok fazla madalya veriliyor. 950 bin YTL'lik ödeneğin 250 bin lirası eksik durumda. Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu için yardım talebimiz var. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu çalışmaların yanı sıra spor kulüplerinin de bizden yardım talepleri oluyor. Bu yıl 20 bin YTL'lik ödenek ayırdık. Kulüplerin top, forma, şort gibi isteklerini buradan karşılayacağız" dedi.

KÜLTÜR VE TURİZMİN 2009 HEDEFLERİ 

İGM Ekim ayı toplantısında söz alan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı da, Balıkesir'in coğrafya olarak çok avantajlı bir konumda olduğuna dikkat çekti. Kültür ve Turizmin 2009 yılı hedeflerini içeren bir brifing sunan Mustafa Çaltı, "İlimizin güçlü yönlerini iyi tespit etmek gerekliydi, bu tespitleri yaptık. Balıkesir, İstanbul ve İzmir gibi iki büyük şehrin arasında yer alıyor. Ayrıca gezi yerlerinin çokluğu, Alpler'den sonra en çok oksijen veren Kazdağlarının varlığı Balıkesir için büyük kazançtır. Yat ve su sporlarına ait limanların olması, zeytin faktörü ilimizde önemli bir yer tutar. Bununla birlikte ilimizin zayıf yönlerini de ele aldık. Tanıtım ve pazarlama eksikliği, turizm sezonun kısa olması, deniz ulaşımına önem verilmemesi, yol çalışmalarının tamamlanamaması gibi etkenler zayıf yönlerimiz olarak göze çarptı. İlimizde bir çok fırsat da bulunmaktadır. Güzel adalarımız, denizlerimiz, deniz altı zenginliklerimiz, tarımsal ve hayvansal sektörümüz en büyük fırsatlarımızdandır. Bütün bu tespitleri yaparken ilimiz için var olan tehditleri de, dalgalar yüzünden erozyon oluşumu, denizlerin kirlenmesi ve medyadaki olumsuz yayınlar olarak sıralayabiliriz. İl Kültür Müdürlüğü olarak 2009 ve 2013 yılları arasında hazırladığımız stratejik planımızı kültürel mirasımızı korumak ve yeni nesillere aktarmak ve turizm alanlarını uluslararası platformlarda tanıtmak olarak belirledik. 2007 yılında ilimizi 28 bin 590 yabancı turist ziyaret etmiş. 2008 yılında bu rakam yüzde 60 artarak 45 bin 600 olmuştur. Yine 2008 yılı Nasrettin Hoca ve Kaşgarlı Mahmut Yılı olduğu için bu yönde etkinlikler yapılacak" dedi. 

İGM toplantısında valilik makamından gelen evraklar da değerlendirildi. Rüzgar enerji santrali için gerekli evraklar incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edildi. İGM toplantıları 10 Ekim Cuma gününe kadar devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 16:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?