3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

İGM'de elektrik brifingi

UEDAŞ İl Müdürü Kemal Akın, İl Genel Meclisi'ni (İGM) bilgilendirdi. İl genelindeki 710 bin aboneye toplam 669 personel ile hizmet verdiklerini söyleyen UEDAŞ Balıkesir Müdürü Kemal Akın, bu sebeple meydana gelebilecek aksaklıklar için özür diledi. 

İGM'nin Ocak 2008 dönemi ilk toplantısında merkez ve ilçelerdeki elektrikle ilgili çalışmaları içeren geniş kapsamlı bir brifing veren UEDAŞ İl Müdürü Kemal Akın, meclis üyelerini bilgilendirdi. Personel sıkıntısı çektiklerini belirten Akın, bu sebeple aksaklıklar olabileceğini söyledi. Kemal Akın, "Balıkesir müessesemiz tüm ilçeler dahil 710 bin aboneye hizmet veriyor. İl sınırları içerisindeki elektriğin ticaret dağıtım tesislerinin yenilenmesi, arıza, bakım, onarım hizmetleri için 89 sözleşmeli memur, 270 işçi personel ile toplam 359, kurum personeli ile arıza-onarım hizmetleri için 152, endeks okuma bilgisi için 62 kişi hizmet vermektedir. Toplamda 669 kişi ile hizmet yürütülmektedir. Personel sıkıntımız olduğu doğrudur. Aksaklıklar olacaktır. Bu aksaklıkları mümkün olduğunca gidermeye çalışıyoruz. Gidermekte zorlandığımız konular olursa şimdiden sizlerden özür diliyor ve destek bekliyorum" dedi. 

UEDAŞ'ın Balıkesir'deki ekipmanı hakkında da bilgiler veren Akın, "İlimizde 2 bin 629 adet trafo bulunmaktadır. Bu sayı özel trafolarla birlikte 5 bin 250 adettir. Hazırda kullandığımız 359 aracın 96 tanesi kiralık. 100 bin kilometrelik enerji nakil hattı ile günde 386 Megavat enerji çekerek 24 saat boyunca görevdeyiz. Müdürlüğümüzün sağlıklı çalışması için şebeke yenilemesi, enerji kaçak ve kayıpların kabul edilebilir düzeye inmesi gerekir. Kurum olarak alacaklarımızı zamanında tahsil etmek için çalışıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 16:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?