5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

İhale operasyonu: 20'den fazla gözaltı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nın, kamu ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla düzenlediği operasyonda çok sayıda kişi yakalanarak şüpheli olarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin sürdürdüğü istihbari çalışmalar neticesinde Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda, kamu ihalelerine fesat karıştırmak suretiyle yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla suça karıştığı belirlenen şahısların irtibatlı oldukları illeri de kapsayan Balıkesir merkezli operasyonda, İstanbul, İzmir ve Ankara'da bu sabah saatlerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Dört ilde aynı anda gerçekleşen operasyonlarda toplam 20'den fazla şahsın yakalanıp şüpheli olarak gözaltına alındığı bildirildi. Balıkesir şehir merkezinde belirlenen noktalarda Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekiplerinin nezaret ettiği operasyonlarda 4 kişinin yakalandığı öğrenildi.

Başkent Ankara ile İstanbul ve İzmir'deki operasyonlarda yakalanan şüphelilerin Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'na getirilecekleri kaydedildi. Jandarmanın ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla gerçekleştirdiği planlı operasyonu ile büyük bir mıntıka temizliği yapıldığı kaydedildi. Gözaltındaki şüphelilerin Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgulamalarının hafta sonuna kadar tamamlanıp daha sonra adli makamlara teslim edilmeleri bekleniyor.

İhale operasyonunun genişletileceği, mevcut dört ilden başka illerden de savcılık talimatıyla gözaltıların olabileceği öğrenildi. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın operasyonla ilgili soruşturması devam ediyor.

Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Balıkesir İl jandarma Komutanlığı kısa bir süre önce de, "Çeyiz Sandığı" isimli operasyon ile ülke çapında ses getiren önemli bir çalışmaya imza attı. Sahte evlilik çetesinin çökertildiği operasyonda 12 kişi tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 16:59:03
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 12:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?