7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

İhtiyaç sahiblerine bankamatik kartı

Balıkesir'in Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz bir ilke imza attı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için bankamatik kartları hazırlatan Kaymakam Uslanmaz, yardım dağıtımlarında yaşanan izdihamı önlemeyi amaçladıklarını söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yapılan yardımlar sırasında yaşanan izdihamı önlemek isteyen Kaymakam Ali Uslanmaz, bankamatik kartı hazırlattı. İlçedeki ihtiyaçlı vatandaşları muhtaçlık derecelerine göre 4 gruba ayırdıklarını belirten Uslanmaz, "Her yıl yaklaşık bin aileye kömür yardımı yapılıyor. Kömür adrese teslim edildiği için herhangi bir izdiham yaşanmıyor. Ancak para yardımlarında büyük yığılma oluyor.

Bunu önlemek için vakıftan yardım yapılan vatandaşlar için bankamatik kartları hazırlattık. Bunları pazartesi günü dağıtmaya başlıyoruz. Bundan böyle paralar vatandaşların hesaplarına yatırılacak. Hak sahipleri bu paraları nakit olarak çekebilecekleri gibi bankamatik kartları ile bakkal ve marketlerden alışveriş yapabilecekler. Böylelikle izdihamı önlemiş olacağız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 14:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?