3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

İki aydır süren deniz çekilmesi korkutuyor

Balıkesir'in Erdek ilçesinde 5 kilometrelik sahil bandı boyunca 2 ay önce yaklaşık 50 metre kadar çekilen deniz suyunun normal seviyesine gelmemesi vatandaşları tedirgin ediyor. 

Erdek'e bağlı Düzler mevkisi yakınlarında yazlık evlerin bulunduğu alandan askeri kamplara kadar uzanan 5 kilometrelik sahil bandında deniz suyu yaklaşık 2 ay önce kadar çekildi. Zamanla deniz suyunun 40-50 metre kadar çekilmesi ve çekilmenin 2 aydır devam etmesi bölge halkını endişelendirdi. Deniz çekilmesi sebebiyle denizin içerisinde kum adacıkları oluşurken, açıklarda ise çekilmesi sebebiyle deniz suyu sığlaştı. Daha önce denizin bulunduğu bölgelerde vatandaşlar rahatlıkla yürüyebilirken, denizin çekilmesiyle boşalan bazı alanlar ise kar altında kaldı. Deniz suyunun çekilmesiyle milyonlarca midye ve deniz canlısı kıyıda kalarak kurudu. Daha önce sular altında olan iskele kıyıda kalında, iskelenin ayaklarında kök salan midyelerde açıkta kaldı. Denizin içerisinde vatandaşların sandallarını bağladıkları dubalarda kumsallık alanda kaldı. 

Deniz çekilmesinden dolayı tedirgin olduklarını ifade eden yöre halkı, denizin yer yer 50 metreye kadar çekildiğini belirterek, yetkililerin daha öncede sık sık deniz çekilmelerinin yaşandığı bölgede inceleme yapmalarını istediler.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 11:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?