3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

İki DSİ işçisini öldürüp, intihar etti

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde bir kişi, deredeki ıslah çalışması sırasında tarlasındaki kavak ağacını devirdiklerini iddia ettiği Devlet Su İşleri (DSİ) işçilerinden ikisini
av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, DSİ 25. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin ıslah çalışması yaptıkları Karaçepiş Deresi’nin kenarında bulunan Halil Aslan’a (54) ait tarladaki kavak ağaçlarından biri devrildi. 

Bu sırada tarlada bulunan ve "adam yaralama" suçundan girdiği cezaevinden bir yıl önce "şartlı tahliye" edildiği öğrenilen Halil Aslan, ağacını devirdiğini öne sürdüğü DSİ işçileriyle tartıştı. Tartışmanın ardından Karaçepiş köyündeki evine giderek pompalı av tüfeğini alan Aslan, derede ıslah çalışmalarına devam eden DSİ
işçilerinin üzerine rastgele ateş etti. 

Silahlı saldırıda dozer operatörü Hasbi Örüm (46) ile dozer yağcısı olarak görev yapan Muhterem Kuru (23) olay yerinde hayatını kaybetti. 

Olayın ardından kaçan Aslan, ilçe jandarma ekiplerince Karaçepiş ile komşu olan Osmaniye köyü çıkışında ölü bulundu. Halil Aslan’ın, saldırıda kullandığı av tüfeğiyle intihar ettiği belirlendi. 

İvrindi Cumhuriyet Savcılığının olayla ilgili soruşturma başlattığı, saldırıda ölen DSİ çalışanları ile intihar eden Aslan’ın cesetlerinin İvrindi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı bildirildi. 

Bu arada, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Turhal, olay yerine giderek incelemelerde bulundu. DSİ 25. Bölge Müdürü Dr. Şahin Durukan da olayın ardından bölgeye giderek yetkililerden bilgi aldı.

AA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 18:20:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?