6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

İkinci el oto piyasası durgun

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde ikinci el otomobil pazarında durgunluk yaşanıyor.

Otomobillerde ÖTV indiriminin oranının değiştirilerek Eylül ayına kadar devam ettirilmesi ve sıfır kilometre otomobillerde yapılan kampanya ve uygun krediler nedeniyle ikinci el otomobil pazarında durgunluk yaşanıyor.

Bandırma'da pazar günleri kapalı pazar alanında kurulan ikinci el otomobil pazarında satışların fazla olmadığı belirtildi. Pazara kendi otomobillerini çıkartan vatandaşların yanısıra oto komisyoncuları da satışlarden memnun değil. Otomobil alacak vatandaşların ikinci el araçları uygun fiyatlara alabileceklerini ifade eden oto komisyoncuları, "ÖTV indiriminin ardından ikinci el otomobil piyasası Mayıs ayında biraz hareketlendi sonra işler bıçak gibi kesildi.

Son zamanlarda birde motor ve şase numarası değiştirilerek 'change' işlemi yapılmış ve kiralanan araçların oto pazarında satıldığı yönünde yaygın duyumların yayılması ikinci el oto alacakları düşündürüyor. Ancak vatandaşlar dikkatli olduktan sonra böyle sorunlar yaşanmaz. Bandırma'daki oto galericileri ve pazarda böyle olaylar bugüne kadar yaşanmadı. Uygun fiyatlara satışa çıkartılan çok sayıda araç var" dediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 15:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?