5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

İl jandarma komutanı tutuklandı!

"Balyoz Darbe Planı" soruşturması kapsamında İstanbul'da ifadesi alınan Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay M.Ö. tutuklandı.

24 Şubat tarihinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde özel yetkili savcı tarafından ifadeleri alınan 14 kişiden 6'sı savcılık tarafından serbest bırakılırken, 8 kişi ise tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Saatlerce süren tahkikat neticesinde mahkemede ifadeleri alınan 5'i muvazzaf, 3'ü emekli 8 asker, saat 02.00 sıralarında tutuklanmıştı. Aralarında emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, emekli Tuğgeneral İzzet Ocak ve emekli Albay Kubilay Aktaş'ın da bulunduğu 8 asker cezaevine gönderilmişti. Tutuklanan muvazzaf subaylardan birinin Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay M.Ö. olduğu bildirildi.

Balıkesir'de son derece gizli tutulan komutanın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak İl Merkez Komutanlığı'ndan özel bir ekibin Kurmay Albay M.Ö.'nün evinde arama yaptığı, daha sonra görevlilerin nezaretinde İstanbul'da TEM Şube'ye teslim edilen Kurmay Albay M.Ö.'nün eski kuvvet komutanlarıyla beraber sorgulandıktan sonra mahkemece tutuklandığı kaydedildi. 23 Şubat'ta Balıkesir İl Jandarma Komutanı'nın evinde yapılan arama ve İstanbul'a götürülme süreci ise 1 hafta sonra ortaya çıktı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 23:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?