3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

İlaçlama uçağı zorunlu iniş yaptı

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Körfez Havaalanı'ndan kalkan zirai ilaçlama uçağı, motorunun arıza yapması nedeniyle Ayvalık ilçesinde bamya tarlasına zorunlu iniş yaptı.


Edremit Körfezi'ndeki zeytin üreticilerine hizmet veren Körfez Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği'nce kiralanan, Mustafa Doğrular'a ait “Özyurt” adlı çift kanatlı, tek motorlu zirai ilaçlama uçağı, bölgedeki zeytin bahçelerini ilaçlamak üzere Körfez Havaalanı'ndan hareket etti.


Uçağın sahibi ve pilotu Mustafa Doğrular, havalandıktan bir süre sonra motorda arıza tespit etmesi üzerine, havaalanına yaklaşık 40 kilometre uzakta bulunan Ayvalık'a bağlı Türközü köyü yakınındaki bir bamya tarlasına uçağı indirdi.


Olaydan yara almadan kurtulan Doğrular, “air traktör” olarak nitelendirdiği uçaktaki arızanın ilaçlama yaptığı sırada meydana geldiğini belirterek, “Zeytin ilaçlaması yaparken son sorti sırasında motorda güç kaybı olduğunu görünce iniş yapmak zorunda kaldım. Uçakta da hasar oluşmadı” dedi.


Olay yerinde inceleme yapan yetkililer, uçağın, arızası giderildikten sonra yeniden havalandırılarak Körfez Havaalanı'na götürüleceğini ve orada detaylı bakımdan geçirileceğini bildirdi.


Bu arada, uçağın zorunlu iniş yaptığı sırada bölgedeki tarlalarda çalışan tarım işçileri, uçağın indiğini görünce çok korktuklarını söyledi.

AA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 13:27:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?