3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

İlk yardımla hayat kurtaran polise ödül

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, yaptığı başarılı ilk yardım ile yaralı bir sürücünün hayatını kurtaran trafik polisine teşekkür belgesi verildi. 

Olay, 28 Ocak günü meydana geldi. Trafik kazasında yaralanan Fahrettin Akgün'ü (61) yaptığı başarılı ilk yardımla kurtaran polis memuru Bülent Aktaş (40), teşekkür belgesi ile ödüllendirildi. 

Fahrettin Akgün, kazadan sonra bir süre hastanede tedavi gördükten sonra kendisini hayata döndüren Bülent Aktaş'a teşekkür ederken, bir taraftan da İçişleri Bakanlığı'na olayı anlatan bir mektup yazdı. Bunun üzerine olaydan haberdar olan İl Emniyet Müdürlüğü, Aktaş için ödül belgesi düzenledi. Aktaş'ı kutlayan İlçe Emniyet Müdürü Metin Sevil, başarılı trafikçiye belgesini verdi. Sevil, ilkyardım kurslarına önem verdiklerini belirterek "Özellikle trafikçilerin bunu çok iyi bilmesi gerekiyor. İlkyardım konusunda çok yanlış yapıldığı günümüzde başarılı müdahalesiyle vatandaşımızı kurtaran arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Bu arkadaşımızın davranışı herkese örnek olmalı" dedi. 

Kazanın E-87 kara yolunda meydana geldiğini belirten trafik polisi Bülent Aktaş ise, "Fahrettin Akgün motosikleti ile ana yola çıkınca bir otomobil çarpmıştı. Kaza yerine gittiğimde nefes almıyordu. Ağzını açarak boğazına kaçan dilini düzelttim. Daha sonra ambulans geldi. Bu vatandaş ölmüş diye olay yerinden gidiyorlardı. Uyarmam üzerine bir aletle müdahale ettiler. Sonra da yaşadığı ortaya çıkınca hastaneye kaldırdılar. Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı. İlk yardım çok önemli" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 12:30:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?