3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

İlköğretim okulunda demokratik seçim

Balıkesir Altı Eylül İlköğretim Okulu'nda demokrasi heyecanı yaşanıyor. 920 öğrenci, Okul Meclis Başkanlığı'na aday olan 5 kız öğrenciden birini başkan seçmek için sandığa gitti. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ile imzaladığı protokole göre uygulamaya konulan, "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi" çerçevesinde, Balıkesir Altı Eylül İlköğretim Okulu'nda seçim heyecanı yaşandı. Aynı zamanda demokrasiyi de tecrübe eden öğrenciler, 5 kız öğrencinin aday olduğu okul meclis başkanlığı için sandık başına gidip oy kullandı. Okul Müdürü Mehmet Eroğlu, yapılan seçimlerle öğrencilerin demokrasi anlayışının güçleneceğini, seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün öğrencilerde yerleşeceğini belirtti. Okulun spor salonunda 3 paravan ardında oy kullanan öğrenciler, oy pusulalarını sandığa attı. Oy pusulalarının arkasını tek tek mühürleyen okul yetkilileri herşeyin tam olarak uygulanması için itina ile hareket etti. Rabia Nur Özdemir, Dilek Biçer, Rengin Kaynak, Azize Örensoy ve Fatma Nur Eroğlu isimli kız öğrencilerin karşısına hiç bir erkek aday çıkmaması dikkat çekti. Bir hafta boyunca okulda propaganda ve seçim konuşmaları yapan öğrencilerden Azize Örensoy, arkadaşlarına, "Ben size güveniyorum, siz de bana güvenin. Sizlerin en iyisini seçeceğinize eminim" şeklinde seslendi. 

Sosyal Bilgiler Öğretmeni İclal Ayaz'ın kontrolünde oy kullanan öğrenciler başarılı seçim çalışması yürüten adayın kazanacağını belirtti. Okul meclis başkanlıklarına seçilen öğrencilerin ise il çapında yapacakları toplantının ardından İl Meclis Başkanı'nı seçecekleri bildirildi. İl Meclisi Başkanı Ankara'ya giderek burada yapılacak olan Türkiye Okul Meclisi Başkanlığı seçimine katılacak. Altı Eylül İlköğretim Okulu'nda 934 öğrenciden 918'i oy kullandı. Oyların 886'sı geçerli, 32'si geçersiz sayıldı. Tasnif sonunda adaylardan Azize Örensoy 459, Rengin Kaynak 186, Fatma Nur Eroğlu 109, Rabia Nur Özdemir 81 ve Dilek Biçer 51 oy aldılar. Azize Örensoy Altı Eylül İlköğretim Okulu Meclis Başkanı seçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 17:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?