3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

İnanılmaz kurtuluş

Balıkesir'de, sezaryen ile doğum yapan genç kadının kalbi durdu. İkiz bebek dünyaya getiren kadının kalbi, doktorların 1 saatlik operasyonuyla tekrar atmaya başladı. 

İnanılmaz kurtuluşun neticesinde dünyaya getirdiği ikizleriyle kendisi de adeta yeniden doğan R.S., "Allah'a şükürler olsun, vesile olan doktor ve sağlık ekibine şükran borçluyuz" dedi. 

Balıkesir Doğum ve Çocuk Bakım Evi'nde yaşanan olayda, 1 çocuk annesi R.S., doktorunun yaptığı son muayenesinin ardından ikiz oldukları belirlenen bebeklerini dünyaya getirmek üzere doğumevi hastanesine yatırıldı. Ameliyata alınan R.S., isimlerini daha önceden belirledikleri Zeynep ve Zehra isimli ikiz kız çocuklarını dünyaya getirdi. Ancak, sezaryen ameliyatının sonunda anne R.S. kalp yetmezliği sebebiyle solunum problemi yaşadı. Genç kadının kalbi bir anda durunca büyük panik yaşandı. Kalp atışı alınmayan kadını kurtarmak için doktor ve sağlık ekibi seferber oldu. Kadın Doğum Uzmanı Nurettin Serinkan ve ekibi, hastaya kalp masajı ve elektro şok uyguladı. Bir süre bu müdahaleye cevap vermeyen R.S., sağlık ekibinin aralıksız 1 saate yakın süren müdahalesi sonucu nihayet hayata döndürüldü. 

R.S'nin kalbinin yeniden çalışmasıyla, başta doktoru ve sağlık ekibi olmak üzere ailesi ve hastanedeki herkes büyük sevinç yaşadı. R.S.'nin eşi S.S., büyük bir heyecan ve korku yaşadığını, mutluluk ile acıyı aynı anda hissettiğini belirterek, eşini ve bebeklerini kurtaran doktora ve doğumevinde görevli sağlık ekibine teşekkür etti.
Sezaryen ameliyatı ile ikiz bebek dünyaya getirdikten sonra "öldü" zannedilen anne R.S., operasyonun ardından Atatürk Devlet Hastanesi reanimasyon (yoğun bakım) ünitesine yatırıldı. Solunum cihazına bağlanan R.S., burada sağlığına kavuştuktan sonra tabur edildi. İkiz bebeklerinden biri rahatsızlığı sebebiyle kuvözde tutulan anne Rahime S., evde eşi ve çocuklarıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyor. 

Bir an öldükten sonra yapılan sağlık müdahalesiyle tekrar hayata dönen R.S., "Allah beni çocuklarıma bağışladı. Eşim ve çocuklarımla beraber olduğum için çok mutluyum. Yaşayacak ömrümüz varmış" diyerek sevincini dile getirdi. 

Doğum masasında ikiz bebek dünyaya getirirken duran kalbi 1 saat sonra yeniden atmaya başlayan R.S.'nin hayata dönüşü duyan herkesi hem şaşırttı, hem sevindirdi. R.ve S.S. çifti, hayatlarını kurtaran doğum doktoru Nurettin Serinkan'a teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 17:29:53
Güncelleme :26 Temmuz 2008 Cumartesi 18:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?