6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

İngiliz işadamı Müslüman oldu

Okuduğu kitaplar sayesinde İslamiyet'i öğrenen İngiliz işadamı, Türkiye'ye yerleşerek Müslüman oldu.

İngiltere'de ticaret alanında faaliyet gösteren bir firmanın sahibi olan ve tatil için geldiği Türkiye'yi çok beğenerek bir yıl önce Bodrum'a yerleşen 60 yaşındaki İngiliz işadamı David Robert Clark, okuduğu kitaplar sayesinde İslamiyet'i öğrendi. Uzun süre İslamiyet üzerinde araştırmalar yaptıktan sonra Müslüman olmaya karar veren Clark, Bodrum'da tanıştığı Türk arkadaşı Nur Argüden'in memleketi olan Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ne gelerek müftülüğe başvurdu. Bandırma Müftüsü Halil Uzun'un eşliğinde kelime-i şehadet getirerek Müslüman olan Clark, David ön adını da bırakarak Mehmet adını aldı. Kelime-i şehadet getirdikten sonra Müftü Uzun'la birlikte dua eden Mehmet Robert Clark, gerçek huzuru İslam'da bulduğunu söyledi. 

İngiltere'de yaşarken hem din hem de ailevi yönden mutlu olamadığını belirten Clark, "Daha önce bir türlü Hıristiyanlığı benimseyemedim, kabullenemedim. Kiliseye gidiyordum ancak içimde hep bir boşluk ve huzursuzluk vardı. Türkiye'ye yerleştikten sonra kendi yaptığım araştırmalarla İslamiyet üzerine çok kitap okudum ve içimi huzur kapladı. Tek gerçek yolun İslam olduğunu öğrendim. Gerçek dini ve huzuru bulmak bugüne kısmetmiş" dedi. 

Türkiye'deki aile yapısına da hayran olduğunu ifade eden Clark, "Ben dünyayı gezdim. Ancak Türkiye'deki gibi güzel aile yapısını hiçbir yerde göremedim. İngiltere'de gençler ve aileler çok fazla serbest, kimse kimseyle ilgilenmiyor ve gerçek bir aile yapısı yok" şeklinde konuştu. 

Mehmet adını alan İngiliz işadamı, kendisinin henüz 4 yaşındayken ailesi tarafından sağlık amacıyla sünnet ettirildiğini de söyledi. Şahitler huzurunda kelime-i şehadet getirerek Müslüman olan Clark'a Müftü Uzun tarafından Kur'an-ı Kerim armağan edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2006 Cumartesi 15:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?