7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

İnsan kaçakçılarına darbe

Balıkesir'de, göçmen kaçakçılığı yapan bir şebeke çökertildi. Ayvalık, İzmir ve Mardin'de 1'i kadın toplam 8 kişi gözaltına alındı.

Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 5'i tutuklanırken, karakol komutanı olduğu bildirilen bir astsubay ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Balıkesir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ayvalık KOM Grup Amirliği görevlileri tarafından yaklaşık 5 aydır takip edilen planlı soruşturmada, Ayvalık ilçesi Altınova beldesinde Mardin iliyle bağlantılı göçmen kaçakçılığı yapan organizatörler ile bu organizasyona yardım ve yataklık yaptığı belirtilen bir jandarma astsubayının da aralarında bulunduğu şebekeye yönelik operasyon düzenlendi.

Ayvalık Altınova ile İzmir'in Dikili ilçesi sahillerinde çok sayıda şişme bot, bota ait malzemeler ve bot motorları ele geçirilen operasyonla ilgili daha önce 3 kişi tutuklandı. Göçmen kaçakçılığı yapan şebekedeki Ali E. (36), Özgür K.(34), M.D. (18), Fikret Ö. (44) ve eşi Leyla Ö. (42) isimli şüphelilerin kaçak göçmenleri yurt dışına güvenliğin zayıf olduğu bölgelerden sevk ettikleri, bu sırada bölgede jandarma astsubay çavuş olarak görev yapan A.K.'den destek ve yardım aldıkları tespit edildi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün "BARBAROS" kod adlı planlı çalışmasında, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ile İzmir ve Mardin'de eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda; Ali E., Özgür K., Murat D., Fikret-Leyla Ö. ve karakol komutanı A.K olmak üzere toplam 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Mardin'de yakalanan A.İ. ve M.E.Y. isimli 2 şüpheli ise ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Ayvalık Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alınan 6 şüpheli, sorgulamalarının ardından, "teşekkül halinde göçmen kaçakçılığı yapmak" suçundan adli makamlara teslim edildi. Adliyedeki işlemleri yaklaşık 15 saat süren şüpheliler, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme; Ali E., Özgür K., Fikret Ö., Leyla Ö. ve Murat D.'nin tutuklanmasına karar verirken, A.K. isimli astsubay tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 12:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?