5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

İnsan tacirlerine polis darbesi

AYVALIK’TA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI ÇETESİNE POLİS DARBESİ

Balıkesir’de bitmek bilmeyen kaçak göçmen taşımacılığına polis ağır darbe indirdi.

6 aylık çalışma sonrası polis, bu işi organize eden 2 ilçe, 3 İl’de düzenlenen operasyonlarda suç örgütünü çökertti.

Operasyon çerçevesinde olayla ilgi toplam suç örgütü üyesi olduğu ileri sürülen 26 kişiyi yakalarken, 383 mülteciyi ele geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Ayvalık KOM Grup Amirliği, göçmen kaçakçılığıyla mücadele konusunda yapılan titiz çalışmalarda, özellikle Edremit Körfezi ve Ayvalık Sahillerinden Yunanistan’a deniz yoluyla kaçak göçmen götürüldüğünün tespit edilmesi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı’nın koordinesinde 01/10/2009 tarihinde projeli bir çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalar sonunda, ‘Göçmen Kaçakçılığı’ olayının uluslar arası bağlantıları bulunan organize bir suç örgütü tarafından yapıldığı, Doğu illerimizden yasadışı yollarla ülkemize giren kaçak göçmenlerin örgüt üyeleri tarafından önce İstanbul ve İzmir illerine getirilerek buralarda temin edilen gizli ikametlerde bekletildikleri daha sonra kapalı kasa kamyonet türü araçlarla yakalanmamak için öncü ve artçı araçlarla desteklemek suretiyle, bazen ilimiz Edremit Körfezi, Çanakkale ve Ayvalık sahillerinden deniz yoluyla Yunanistan ülkesine bazen de Edirne, Kırklareli illerine götürülerek karayoluyla Avrupa ya götürülmeye çalıştıkları, suç örgütü üyelerinin kaçak göçmenlerden kişi başı 4 bin -5 bin Euro para aldıkları tespit edildi.

6 ay süren çalışmalar süresince Göçmen Kaçakçılığı suçunu işleyen suç örgütü deşifre edilerek, Ayvalık, Edremit, Gönen, Bandırma ilçelerinde, Çanakkale, İzmir Selçuk ilçesinde, İstanbul, Tekirdağ Malkara ilçesinde, Edirne ili Keşan, İpsala, Enez ilçelerinde farklı tarihlerde toplam 15 ayrı yere operasyon düzenlenerek yapılan aramalarda 383 mülteci, 45 adet can yeleği, 1 adet şişme bot , 2 adet sahte Alman oturum vizesi, 10 adet yasadışı göçmen kaçakçılığında kullanılan araç, 1 adet 12 metre boyundaki motor yat ele geçirildi. Operasyon süreci içerisinde yakalanan 14 suç örgütü üyesi de tutuklandı.

Dün yapılan Edremit ilçesi, Aydın ili Kuşadası ilçesi, İzmir, İstanbul ve Edirne illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda da suç örgütü lideri Adnan B. ve 11 örgüt üyesi olmak üzere 12 şüpheli kişi yakalanırken, 5 şüpheli şahısın aranmasına devam edildiği ve kaçak göçmen kaçaklığı ile ilgili operasyonların süreceği öğrenildi. Olayla ilgili olarak tahkikata ise çok yönlü olarak devam ediliyor.

AYVALIK’TA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI ÇETESİNE POLİS DARBESİ
AYVALIK’TA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI ÇETESİNE POLİS DARBESİ
AYVALIK’TA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI ÇETESİNE POLİS DARBESİ
AYVALIK’TA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI ÇETESİNE POLİS DARBESİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2010 Cumartesi 12:40:00
Güncelleme :17 Nisan 2010 Cumartesi 15:31:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?