6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

İnsanlık dramı son buldu

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde faaliyet gösteren Körfez Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, zor durumda olan aileye sahip çıktı.

Gazicelal Mahallesi Çitlembik Sokak'taki tek göz odalı ve çatısı çöken evlerinde hayatta kalma mücadelesi veren İlgen ailesinin imdadına Körfez Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yetişti.

Dernek Başkanı Mustafa Erol, İlgen ailesinin müracaatlarını değerlendirerek, ilk olarak evde inceleme yaptıklarını söyledi. Yaptıkları tespitlerin ardından hayırsever iş adamları ve dernek üyeleriyle görüşmeler yapan dernek, ilk olarak evin çöken çatısını yeniledi ve aileyi yağmur sularından kurtardı.

Daha sonra, beyninde tümör olan kanser hastası baba Yaşar İlgen'i, akciğer hastası olan 14 yaşındaki genç kızı ve nefes darlığı hastalığı bulunan yatalak dedeyi alarak hastaneye götüren dernek yetkilileri, yapılan sağlık kontrollerinin ardından gereken ilaçları temin etti. Kullanılamaz hale gelen evin kapı ve pencerelerini de ısı yalıtımlı plastik doğrama olarak yeniden yaptıran dernek, bunun ardından ailenin ve evin tüm eksik eşyalarını listeledi.

Dernek Başkanı Mustafa Erol, "Bir insanlık dramına sahne olduk ve hemen harekete geçtik. Derneğimizin amacı var olandan alıp, ihtiyaç sahiplerine iletmek. Bu aracılık görevimizi gerçek ihtiyaç sahiplerine yapmaktayız. Embiye ve yaşar İlgen çiftinin durumunu gördünüz. Bu aile tek göz odalı bir evde yaşıyor. Evde çalışan hiç kimse yok. Kaymakamlık tarafından aileye bir miktar maaş bağlandı ve geçim kaynakları bununla sınırlı. Bizlerde yardım derneği olarak elimizden gelen yardımı yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Evin büyük eksiklerini giderdik, hasta olanlarını da doktor kontrollerinden geçirttik. Fakat alınacak daha bir çok eksik var. Şu anda önemli olan şey evin bir mutfağının olmaması. Şu günlerde aileye birkaç beyaz eşya da alacağız. Bölgemizde İlgen ailesi gibi daha bir çok aile yardım bekliyor. Edremit Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, belediye ve İlçe milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa çalışmalar yaparak ilçedeki ihtiyaç sahiplerine el uzatıyor. Bu imkanlardan yararlanılarak İlgen ailesinin 14 yaşındaki genç kızını okula yazdırdık ve eğitimine başlattık. Tüm hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz" dedi.

Geçtiğimiz aylarda çatısı çöken tek göz odalı evlerinin sular altında kaldığını, yapılan yardımlardan sonra evlerinin oturulabilir hale geldiğini vurgulayan Embiye İlgen, Edremit Kaymakamlığı'na, dernek yetkililerine ve hayırseverlere teşekkür etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 21:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?