6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

İnternet dolandırıcıları yakalandı

Balıkesir'de jandarmanın düzenlediği "Madalyon" adlı operasyonda, sahte kimlikle banka hesaplarını ele geçirdikleri vatandaşların internet üzerinden hesaplarını boşaltan şebeke çökertildi.

Operasyonda gözaltına alınan aralarında örgüt lideri ve sevgilisi ile bir polis memurunun da bulunduğu 13 kişi adli makamlara teslim edildi.
Edinilen bilgiye göre, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı KOM, İstihbarat ve Merkez Bölüğü Şube Müdürlükleri, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, bilişim sistemlerine girmek, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, haksız kazanç elde etmek suçlarını işleyerek yurt genelinde çok sayıda kişinin hesabından yüklü miktarda parayı kendi hesaplarına geçiren, sahte kimlik ve belgeler düzenleyerek mağdur şahıslara ait cep telefonu hatlarını ele geçirerek haksız kazanç sağlayan organize suç örgütüne yönelik "Madalyon" adlı bir operasyon düzenledi.

5 aydır sürdürülen İstanbul merkezli operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Mahkeme kararı ile şüphelilere ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda sahte kimlik ve belge, dizüstü ve masa üstü bilgisayarlar, çok sayıda sim kart, sahte noter belgesi, sahte senet, cep telefonları, bandrolsüz CD ve sahte kaşeler ele geçirildi. Operasyon neticesinde İstanbul'da yakalanıp Balıkesir'e getirilen şebekenin lideri Ali S. (25) ile Ayfer Ş. (25), Raşit K. (29), Çağrı Ç. (24), Mustafa A. (29), Mithat D. (31) ve ağabeyi Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Ahmet D. (38), Ayhan T. (35), Kubilay D. (32), Akın Ş. (25), İsmail A. (23), Bekir E. (40) ve Şükrü Y. (31), İl Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgulamalarının ardından Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildi.

Değişik suçlardan sabıkası bulunan Ali S.'nin geçen Kasım ayında cezaevinden tahliye olduğu bildirildi. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin şebekeyle ilgili operasyonu sürecinde yakalanan 4 kişinin daha tutuklandığı, E.K. isimli bir şüphelinin de arandığı bildirildi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortaya çıkardığı ve deşifre ettiği siber korsanların dolandırdığı mağdurların arasında Gümüşhane'nin Torul Kaymakamı Şafak Gürçam'ın da bulunduğu bildirildi. Şubat ayında gerçekleşen olayda, dolandırıcıların Kaymakam Gürçam adına düzenledikleri sahte kimlikle cep telefonu operatöründen sim kartını kopyalayıp, internet üzerinden banka hesaplarının şifresinin karta gitmesiyle Gürçam'ın hesabındaki 29 bin 900 TL'si çalınmıştı.

Çok sayıda kişiyi mağdur eden şebekenin sadece son 2 ayda 2 trilyonun üzerinde vurgun yaptığı tahmin ediliyor. Şebeke elemanlarından birinin 25 gün içinde kendisine lüks bir daire satın aldığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 18:15:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?