3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

İP'liler Ergenekon davasını izleyecek

İşçi Partisi (İP) Balıkesir İl Başkanı Yıldız Akdemir, 20 Ekim Pazartesi günü Silivri'de görülecek olan Ergenekon davasının ilk duruşmasını izlemek üzere Silivri'ye gideceklerini açıkladı. Akdemir, hukuk fakülteleri ile Türkiye Barolar Birliği'ni ve siyasi partileri de, "Ergenekon" davasının duruşmasını izlemeye çağırdı. 

Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen İP İl Başkanı Yıldız Akdemir, Ergenekon davasıyla ilgili soruşturma süresince kanunsuzluklar yapıldığını iddia etti. Yıldız Akdemir, "Savcı, iddia ile ilgili olarak sanıkların aleyhinde ve lehinde olan bütün delilleri değerlendirmek zorunda olduğu halde sadece sanıkların aleyhinde olduğunu düşündüğü delillere yer vermiş. Lehindeki deliller kendisine sunulduğu halde dikkate almamıştır. Üniversitelerimizin hukuk fakültelerini, baroyu ve siyasi partilerin temsilcilerini göndererek yargılamayı izlemeye ve cumhuriyeti savunmaya davet ediyoruz" dedi. 

Yıldız Akdemir, 20 Ekim tarihindeki "Ergenekon" davası için 19 Ekim Pazar akşamı saat 23.00'de Balıkesir Kapalı Spor Salonu önünden otobüs kaldıracaklarını, isteyen herkesin bu araçlarla davanın görüleceği Silivri'ye gelebileceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 13:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?