6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

İP'ten kaymakamlığa dava

KAYMAKAMLIK HAKKINDA DAVA AÇTILAR

Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki İşçi Partisi İlçe Örgütü, imza kampanyasına izin verilmediği gerekçesiyle Kaymakamlık hakkında dava açtı. Adliye önünde bir basın açıklaması yapan ilçe başkanı Celal Yılmaz, kaymakamlığın yetkisini aştığını iddia etti.

Burhaniye İşçi partisi ilçe örgütü, düzenlemek istedikleri imza kampanyasına izin vermediği gerekçesiyle Kaymakamlık hakkında dava açtı. İl Başkanı Kartal Demir’in de içlerinde bulunduğu Burhaniye İşçi Partisi İlçe Örgütü, Adliye sarayı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. İlçe başkanı Celal Yılmaz tarafından okunan basın bildirisinde, “Atatürk Devrimlerini Savunan, Yıllardır Emperyalizme Karşı Mücadele Eden, Silivri’de Yargılanan Yurtsever Aydınlarımız Serbest Bırakılsın” başlıklı imza kampanyasının kaymakamlık tarafından engellendiği iddia edildi.

Kaymakamlık makamına yaptıkları imza masası açma girişimine olumsuz yanıt verildiğini belirten İşçi Partisi İlçe Başkanı Celal Yılmaz, “İmza kampanyası düzenlemek için kaymakamlık makamına başvurduk. Bize ‘Adli yargıyı etkilemeye yönelik faaliyet olabileceği kanaati ile düzenlenmesinin uygun olmadığı’ gerekçesiyle olumsuz yanıt verildi. Burhaniye Kaymakamlığı makamı, diğer bütün siyasi partilere yönelik olduğu gibi, İşçi Partisi’nin de siyasi faaliyetlerini denetleme ve yasaklama yetkisine sahip değildir. Bu durumda; Burhaniye Kaymakamlığı makamının yetkisini aştığı ortadadır. Burhaniye Kaymakamlığı’nın bu hukuksuzluğuna karşı yürütmeyi durdurma istemli dava açıyoruz. Her şeye rağmen ‘Türkiye de yargıçlar var’ bunu biliyor ve güveniyoruz. Bu hukuksuzluğun ortadan kalkması ile birlikte imza kampanyamızı tekrar başlatacağız. Milletimizden katılım bekliyoruz” dedi.

Basın bildirisinin okunmasının ardın da dava dilekçesini mahkemeye veren partililer sessizce dağıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 13:25:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mesut IP: 88.247.227.xxx Tarih : 22.10.2009 11:25:53

Ne kadar komünist solcu varsa hepsi orda. şu manzaraya bak. hiç başka işiniz yok mu.