6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

İşadamından babasına vefa

Pak Holding sahibi Dr. Engin Pak, 24.okulu babasının öğretmenlik yaptığı Balıkesir'in Edremit ilçesine yapıyor.

Hamidiye Mah. Alibey Caddesi mevkiinde bulunan, mülkiyeti hazineye ait, eskiden Edremit Devlet Hastanesi olarak kullanılan 4447 m2 yüzölçümlü bahçe kısmına 720 öğrenci kapasiteli ve 24 derslikli olarak yapılan okulun Mayıs ayında teslim edileceği öğrenildi.

Mütevazi kişiliği ile tanınan 79 yaşındaki iş adamı Dr. Engin Pak'ın okula adını verdiği babası Abidin Pak'ın daha önce 1930-1938 yılları arasında Edremit'te ki Gazi İlköğretim Okulunda öğretmenlik yaptığı öğrenildi.
Eğitime Yüzdeyüz Destek kapsamında anahtar teslimi yaptırılan Anadolu Lisesi binasının mülkiyeti hazineye, kullanım hakkı ise Milli Eğitim Bakanlığına ait olacak.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, "İlçemize ikinci bir Anadolu Lisesi yapılıyor olmasından dolayı tüm eğitim camiası olarak çok sevinçliyiz. Edremit büyük bir ilçe ve ikinci bir Anadolu Lisesi de İlçemiz için büyük bir ihtiyaçtı. Yapılmakta olan bu okulun İlçemizin eğitim ve öğretim kalitesinde çok büyük katkıları olacak. Edremitliler olarak hepimiz böylesi hayırsever insanlara minnet borçluyuz. Bunların hakkı ödenmez. Bizler Pakmaya ismini çocukluğumuzdan beri biliriz. Yapılmakta olan okul inşaatını Kalkavan İnşaat yüklenmiş durumda. Buradan müteahhit firmaya da teşekkür ediyorum.

Çünkü yapılan inşaat çok kaliteli. Projede hiçbir masraftan kaçınılmamış. Kısa zaman içerisinde de teslim edileceği belirtiliyor. Okulun önümüzdeki öğretim yılına açılması için teklif edeceğiz. Sadece okulu yaptıran hayırsever işadamına değil, yapılmasına sebep olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu noktadan sonra biz de idare olarak okulun yanındaki eski hastane binasının bir an önce yıkılması için işlemleri başlatacağız.

Çünkü okulun bahçeye ihtiyacı var. Daha sonrada kısmet olursa bahçenin bir kısmına pansiyon yapılması için Milli Eğitim Bakanlığına teklifte bulunacağız. Ayrıca yeni hastane binasının yakınındaki okul arsamıza da Sağlık Meslek Lisesi yapılması için gayretlerimiz sürmektedir "dedi.
Projesi de hayırsever tarafından yaptırılan okul binasında 24 adet derslik, yönetim odaları, laboratuvarlar, sosyal alanlar ve bir adet çok amaçlı salon bulunuyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 18:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?