3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

İscehisar'a sektörel ziyaret

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde faaliyetlerini yürüten Mehmet İlker Vakfı, Afyon'un İscehisar Belediyesi'ne düzenlediği ziyaret ile ilçe sektöründe önemli bir yer tutan mozaik ve mermer firmalarını inceledi. 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde bir süre önce kurulan Mehmet İlker Vakfı faaliyetlerine sektörel bir ziyaret ile başladı. Afyon'un İscehisar ilçesine düzenlenen ziyarete vakıf başkanı Mehmet İlker, Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Üzeyir Sali, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Özcan Savur, Keresteciler Derneği Başkanı Osman Bahçavan katıldı. İscehisar Belediye Başkanı Ceylan Kılınçarslan'ı makamında ziyaret eden heyet, belediyenin açtığı kurslarla ilgili bilgi aldı. Kılınçarslan, mermer ve mozaik işçiliğinin ilçe ekonomisine büyük katkıları olduğunu, mermerlerin değerlendirilmesi için sürekli çalıştıklarını belirtti. 

İscehisar Halk Eğitim Müdür yardımcısı Sami Uyanık, kursiyerlerin kurs sonunda çok güzel mozaik tablolar elde etiklerini, bu tablolar ile güzel gelir sağladıklarını belirtti. Vakfı Başkanı Mehmet İlker ise Dursunbey ilçesine de evde oturan ve kahvehanelerde işsiz gezen insanları istihdam sağlamak amaçlı Dursunbey'e bu yönde bir yatırımın yapılması gerektiğini söyledi. Vakıf Başkanı Mehmet İlker, gerekli destek sağlandığında Dursunbey'e Vakıf olarak mozaik işlemeciliğine gereken makine ve teçhizatın alınarak yatırım yapabileceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 14:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?