6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

İşçiler yağmura aldırmadı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde 1 Mayıs kutlamaları yoğun sağanak yağışın altında yapıldı.

Sendikaların aldığı kararla Balıkesir genelinde Bandırma’da düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarına katılmak için Bandırma’nın yanı sıra Balıkesir ve ilçelerinden de otobüslerle çok sayıda sendika üyesi işçi, öğrenciler ve bazı siyasi partiler geldi.

İDO İskelesi önünde toplanan grup saat 17.00’de Cumhuriyet Caddesi üzerinden sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Polis miting sırasında geniş güvenlik önlemleri alırken, çevre ilçelerden de çok sayıda takviye polis ekipleri geldi. Şiddetli sağanak yağışa rağmen polis tarafında tek tek aranarak meydana alınan eylemciler afiş ve pankartların altına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştılar. Organizasyon komitesi yetkilileri, mitingin başlamasından sonra meydana girmek isteyen Balıkesir’den gelen üniversite öğrencisinin açtıkları pankartları kendilerine teslim etmelerini isteyince, öğrencilerle komite yetkilileri arasında kısa süren tartışma yaşandı.

Daha sonra pankartlarını sendika yöneticilerine teslim eden grup polis gözetiminde miting alanına alındı.  Meydandaki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Türk İş Balıkesir İl Temsilcisi Ertan Çelikel ve Petrol İş Başkanı Recep Gökdeniz konuşma yaptı. Yağmur nedeniyle mitinge katılan bazı gruplar erken ayrılırken, miting olaysız şekilde sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 18:34:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?