5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

İşçilere destek, AKP'ye siyah çelenk

TEKEL İŞCİLERİNE DESTEK SİYAH ÇELENK KOYDULAR

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Tekel işçilerine destek eyleminde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ilçe merkezi önüne de siyah çelenk konuldu.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)ve İşçi Partisi(İP)’nin düzenlediği Genel-İş ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin de destek verdiği eylem sırasında çeşitli sloganlar atılırken, yoldan geçmekte olan zihinsel engelli bir gencinde el çırparak eyleme destek vermesi ilgi ile karşılandı.

İlçenin Hürriyet Caddesi üzerindeki Ak Parti ilçe binasının önünde toplanan eylemciler ellerinde bayraklarla çeşitli sloganlar attılar.

Tekel İşçisi,‘Vatan Bekçisi, İşçi Memur El Ele, Genel Greve’ şeklinde sloganlar atan eylemciler hükümeti istifaya çağırdı. CHP ilçe başkanı Faruk Cenal, İşçi Partisi İl başkanı Kartal Demir ve ilçe başkanı Celal Yılmaz ile partililerin katıldığı eylem yarım saat sürdü.

Eylem sırasında İşçi Partisi ilçe başkanı Celal Yılmaz bir basın bildirisi okudu. Celal Yılmaz, Tekel işçilerinin yanında olduklarını belirterek her hafta eylemin tekrarlanacağını söyledi.

Tekel işçilerine destek için Ankara’ya hareket edeceklerini de belirten Celal Yılmaz, “Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber, Ya Hiç birimiz” diyerek vatan bekçisi tekel işçisine bütün gücümüzle destek veriyoruz. Yiğit Tekel işçileri; zeytinimizle battaniyelerimizle ölmek var. Dönmek yok. Haykırışımızla katılmaya geliyoruz” dedi.

Basın bildirisi okunurken yoldan geçmekte olan zihinsel engelli bir gencin coşarak el çırpması ve eylemcilerin yanına gelmesi ilgi çekti. Engelli genç bir vatandaş tarafından eylem yapılan alandan uzaklaştırıldı. AK Parti ilçe binası önüne siyah çelenk koyan eylemciler sessizce dağıldılar. Öte yandan parti binasında eylemcileri izleyen AK Parti ilçe başkanı İhsan Karagöz, demokratik tepkileri olumlu karşıladığını söyledi. Karagöz, ”Demokratik kurallar çevresinde herkes eylem yapabilir” dedi. Parti binasında eylemi izleyenlerden AK Parti Kadın Kolları başkanı ve belediye meclis üyesi Sıdıka İmren Tolacıoğlu, eylemcileri muhalefetin dublörleri olarak nitelerken eylemlerin ekmek kavgasından olmadığını söyledi.

Tekel işçilerinin bin 300 lira dolayında maaş aldıklarını belirten Tolacıoğlu, devletin tekel işçilerinin kıdem ve ihbar tazminatlarını verdiğini bildirdi. Dublörlerin turneye çıktıklarını belirten İmren Tolacıoğlu, sesin işçinin sesi olmadığını söyledi.

TEKEL İŞCİLERİNE DESTEK SİYAH ÇELENK KOYDULAR
TEKEL İŞCİLERİNE DESTEK SİYAH ÇELENK KOYDULAR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2010 Pazar 20:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?