5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Işıkara'dan deprem vaazı

Türk Kızılayı Genel Başkanı Başdanışmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nde cemaate vaaz verdi.

Vatandaşların dikkatle dinlediği Işıkara, konuşmasında ayet ve surelerden örnekler vererek muhtemel bir deprem felaketinde neler yapılması ve yapılmaması gerektiğini anlattı. Işıkara, dizüstü bilgisayar kullanıp projeksiyon ile görsel sunumda bulunduğu konuşması sırasında masada elinin altında tuttuğu tespihini de hiç bırakmadı. Kur'an-ı Kerim'den verdiği

örneklerle anlattıklarının Allah'ın bir emri olarak telakki edilmesi ve mutlaka uygulanması gerektiğini belirten Işıkara, vaazını tamamladıktan sonra yapılan duada Kelime-i Şahadet getirdi. Cuma sohbetinin ardından okunan ezan ile birlikte cemaatle saf tutan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, rahatsızlığı sebebiyle tabureye oturarak namazını kıldı. Işıkara'ya cami çıkışı ayakkabılarını giymesinde Kızılay görevlileri yardımcı oldu. Cami avlusunda vatandaşlarla sohbet eden Işıkara, gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Ahmet Mete Işıkara, "Başak Çocuk - Kızılay Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamında ilköğretim çağındaki çocuklar arasında Kızılaycılığın benimsenip sosyal yardımlaşma ve dayanışma anlayışının geliştirilmesi, çocukları tutum ve tasarrufa yöneltmek amacıyla dağıtılan Kızılay Kardeş Kulübü kumbaralarının hayata geçirildiği bir toplantıya katıldı. Kız Meslek Lisesi salonunda gerçekleşen toplantıda çocuklarla sohbet eden Işıkara depreme karşı hazırlık ve tedbirli olunması gerektiğini tekrarladı. Işıkara, Türk

Kızılayı olarak deprem çantasını artık kaldırdıklarını da söyledi. Ahmet Mete Işıkara, öğrenciler ve öğretmenlerin katıldığı toplantıda, olası bir afet durumunda yardımlaşmanın nasıl yapılabileceği, acil yardımın önemi, depremin ilk anından itibaren nasıl davranılacağı, afet zararlarını azaltmak ve afete hazırlıklı olma bilinci geliştirilmesi hakkında bilgi verdikten sonra soruları cevapladı. Balıkesir Belediyesi ve valiliği ziyaret eden Işıkara, Kızılay olarak kuracakları bir depo için yer tahsisi konusunda yetkililerden yardım istedi. Cuma namazından sonra İnşaat Mühendisleri Odası'nı ziyaret eden Ahmet Mete Işıkara, daha sonra Balıkesir'den ayrıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 17:44:05
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 18:08:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?