6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

İsmail Özgün memur sorunlarını dinledi

Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul'u makamında ziyaret eden Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün, memurların meselelerini dinledi.
 
Milletvekili İsmail Özgün, AK Parti İl Başkanı Zekai Kafaoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Hasan Demiraslan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kamu-Sen Balıkesir il teşkilatını ziyaret etti. Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, memurların da bu ülkede yaşadığını belirtti. İlkeleri doğrultusunda hareket ettiklerini vurgulayan Yurdakul, iktidar partisinin her zaman telefonlarının ve kapılarının kendilerine açık olduğunu hatırlattı.
 
Yurdakul, Özgün'e, Memur-Sen'i şikayet ederek, "Balıkesir'de bir sendika, 'İktidar partisi bizi destekliyor, siz bize üye olun, sorunları çözeriz' diyor. Bu problemimiz büyük. Biz kendilerine 'Bu hatadan vazgeçin' dedik. Zamanında bizim de böyle hatalara düştüğümüzü hatırlattık. Gittikleri yol yanlış" dedi.
 
Yurdakul, ise kamu kurum ve kuruluşlarındaki promosyon sıkıntısını dile getirerek, "İlk olarak promosyonu biz gündeme getirdik ve konu vali beyin cipi ile gündeme geldi. Kamu kurum ve kuruluşlarında yaşanan bu promosyon sıkıntısından dolayı dertliyiz. Bu paraların hakkı kurumların değil çalışanlarındır" diye konuştu.

Belediyedeki dayanışma aidatına da dikkat çeken Yurdakul, "Belediye başkanımızın sendikalı çalışanlara verdiği zam çok güzel. Ama sendikalılardan birde yetkili sendikaya istenen aidat var. Bu bizi üzüyor. Dayanışma aidatı kaldırılmalı, bu kanunsuz. Bu konular sizlerin girişimlerimiz ile çözülür" dedi.
 
Milletvekili İsmail Özgün, bu konuları halletmek için gerekli adımları atacağını kaydederek, Kamu-Sen'in önemli bir kuruluş olduğunu ve çalışmaları izlediğini belirtti. Hükümet olarak memurlarla ilgili 4 yıldan bu yana önemli kararlar aldıklarını söyleyen Özgün, "Elimizdeki bütçe çerçevesinde memurlara zam vermeye çalışıyoruz. Ortada Türkiye'nin bütçe gerçekleri var. 2007 bütçesi yapıyoruz. Memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz. Gönlümüz sizlere daha fazlasını vermek istiyoruz. Seçim yılı olmasına rağmen seçim bütçesi hazırlamadık.
Popülizme gerek yok. Yaptığımız ve yapacağımız icraatlar hep hazırlanan bütçeler çerçevesinde yapılıyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 19:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?