6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

İsrail protestosunda duygusal anlar

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Kadıköy beldesinde düzenlenen İsrail karşıtı eylemde basın açıklamasını çocuklar yaparken, 10 yaşındaki Büşra Keskin'in okuduğu, 'Babamı İstiyorum' adlı şiir herkesi duygulandırdı.

Türkiye'de, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarına tepkiler çığ gibi büyürken, Kadıköy beldesindeki Doğu Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği önderliğinde bir yürüyüş ve miting düzenlendi. Belde girişinde toplanan onlarca Kadıköylü, ellerindeki bayrak ve pankartlarla meydana yürüdü.

"Kahrolsun İsrail, Filistin'den Defol", "Bir Ölür, Bir Diriliriz, Hepimiz Filistinliyiz", "İslam'a Uzanan Eller Kırılsın", "Kalleş İsrail" şeklinde sloganlar atan grup, meydana gelir gelmez 2 gencin belde sancaklarını sallayışını izledi.

Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen mitingde, basın açıklaması çocuklara okutuldu. 1 buçuk sayfalık açıklama metnini okuyan 12 yaşındaki Emine Uysal, İsrail'in öncelikle yaşlıları, çocuk ve kadınları hedef aldığını söyleyerek, "İşgalcilerin saldırılarında özellikle çocukları ve kadınları hedef almalarının birinci amacı, ailelerine ağır darbeler indirmek suretiyle onları bu direnişten, mücadeleden vazgeçmeye zorlamaktı. İşgalci kuvvetler, kendilerini ileride zorlayacaklarını düşündükleri çocukları, daha küçük yaşta ortadan kaldırmayı hedefliyor. Biz Türk çocukları olarak Filistinli çocukların yanındayız. Onların acılarını paylaşıyoruz. Biz bütün dünyayı bu vahşete 'dur' demeye çağırıyoruz. Çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın" dedi.

Açıklamanın ardından miting alanındaki eylemcilere hitap eden ilköğretim okulu öğrencisi 10 yaşındaki Büşra Keskin, yürekleri burktu ve duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu. 'Ben Babamı İstiyorum' isimli bir şiir okuyan Büşra, birçok vatandaşı ağlattı. Şiiri okurken sesi titreyen Büşra, soğuk havaya rağmen mitinge katılanların manevi duygularını canlandırdı ve büyük alkış topladı. Şiiri yanlışsız ve bir çırpıda okuyarak tamamlayan Büşra, daha sonra öğretmenleri ve dernek yetkilileri tarafından tebrik edildi.

Mitinge; Kadıköy Belediye Başkanı Sezgin İnan, belediye meclis üyeleri, MHP Kadıköy Belde Teşkilatı yönetimi, Ülkü Ocakları yönetimi ve üyeleri ile birlikte onlarca öğrenci ve vatandaş katıldı. Eylemciler, miting bitiminde meydanı jandarma nezaretinde olaysız bir şekilde terk etti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 22:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?