6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

İsrail'e tepkiler büyüyor

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde İsrail'e tepki gösteren vatandaşlar Cuma namazından sonra Filistin'de katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldılar. Bayrak açıp sloganlar atarak yürüyüşe geçen vatandaşların İsrail karşıtı eylemi olaysız sona erdi.

Dursunbey'de, Çarşı Camisi'ndeki Cuma namazının ardından toplanan kalabalık, Cumhuriyet Meydanı'na kadar slogan atarak yürüdü. Sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde yapılan yürüyüşe, Dursunbey'de şubesi bulunan, Memur Sen, Diyanet Sen, Toç-Bir Sen, Büro Memur Sen, Eğitim Sen, Ulaştırma Memur Sen başkanları katıldı.

Memur Sen bürosundaki ortak basın açıklamasında konuşan şube başkanı doktor İsmail Mert, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. Mert, Filistin'de tarihin en vahşi soykırım girişiminin yaşandığını, İsrail'in bütün dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlediğini kaydetti.

Filistin bizim yetimimiz, bizim davamız ve insanlığın davasıdır" diyen Memur Sen Dursunbey Şube Başkanı İsmail Mert, "Hükümetten, tüm siyasi partilerden ve sorumluluk taşıyan herkesten İsrail'e karşı yaptırım bekliyoruz. İsrail büyükelçisi istenmeyen adam ilan edilerek sınır dışı edilmeli, Türkiye'nin İsrail büyükelçisi derhal geriye çağırılmalı, İsrail ile yürütülen ve yürütülmesi planlanan askeri ve ekonomik işbirliği süreçleri derhal sonlandırılmalı, İsrail vahşetinden etkilenen Filistin halkına yönelik sosyoekonomik destek faaliyetlere acilen artırarak devam edilmelidir. Katil İsrail'e beslediğimiz kin ve nefreti İsrail mallarını boykot ederek mutlaka somutlaştıralım. Hepimiz bugünden itibaren İsrail ile İsrail'i destekleyen ülke ve şirketlerin ürünlerini almamak ve kullanmamak kararlılığını tavizsiz uygulayalım. Şuna kesinlikle inanıyoruz ki, kanlı ellerinden ve vahşet içeren eylemlerinden başka dünya insanlığına bir katkısı olmayan İsrail, akıttığı kan ve göz yaşın da boğulacak ve insanlık vicdanının oluşturacağı kararlılık ile yok olacaktır" diyerek, İsrail patenli her türlü ürünü boykot etmeye çağırdı.

Dev bayrak açıp Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen ve sloganlar atan kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 17:01:18
Güncelleme :16 Ocak 2009 Cuma 17:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?