7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

İsrail'in katliamına sert tepki

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) ve Sağlık-Sen üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, Filistin'de yaşanan katliamı kınadı.

Yaklaşık 50 kişilik grupla basın açıklaması yapan Eğitim Bir-Sen Edremit Temsilcisi Adem Karakuş, İsrail'i lanetlediklerini söyleyerek, "İşlediği zulümlerin ve katliamların hesabı hiçbir zaman sorulmayan dünyanın terörist ve fitnebaz kabilesi İsrail yine hiçbir merhamet ve insaf ölçülerine sığmayan bir saldırı ile masum Filistinlileri katletmiştir. Mukaddes Kudüs topraklarını işgale başladığı günden beri kadın, erkek, çoluk çocuk, genç, ihtiyar demeden çeşitli bahanelerle Filistin halkına karşı işlediği katliamlarıyla bölge ve dünya barışını tehdit eden her türlü eylemleri sebebiyle İsrail'i lanetliyoruz.

Masum Filistin halkına kıymak için hiçbir bahaneyi kaçırmayan katil İsrail, bu uğurda kendi inançlarını dahi ayaklar altına almaktan çekinmeyecek kadar gözü dönmüştür. İsrail vahşi saldırıya Cumartesi günü başlamıştı. Halbuki Cumartesi günü Yahudiler için kutsal gündür. Ancak ibadet günüdür. Tevrat'ın öldürmeyeceksin, emrini her seferinde çiğnemektedirler. Yaptıkları katliamlarla sadece insanlığın değil Allah'ın bile lanetini çekmektedirler. İnsanlığa ve barışa düşman olan siyonist İsrail'i, yaptığı katliamları durdurana kadar lanetleyeceğiz. Masum insanları acımadan katleden Yahudileri acımadan lanetleyeceğiz. Sadece onları değil katil ve işgalci İsrail'i her haliyle destekleyen, hatta göz bebeği gibi koruyan, zulmün ve emperyalizmin baş aktörü Amerika'yı da en az İsrail kadar suçlu görüyor ve onları da lanetliyoruz. Ayrıca siyonist İsrail'in ve Amerika'nın ortaklaşa gerçekleştirdikleri bu insanlık katliamına seyirci kalarak pasif destek olan bütün işbirlikçi devletleri de lanetliyoruz. Bu insanlık dışı saldırılar bütün dünyanın gözleri önünde gerçekleştirilen bir devlet terörüdür. Bu bir insanlık ayıbıdır ve suçudur. Adı konulmamış bir soykırımdır. İsrail derhal bu saldırılara son vermelidir. İsrail'e derhal engel olunmalıdır.

Dünya kamuoyu bu katliamları durdurmak için cılız tepkiler vermek yerine İsrail'e karşı ciddi yaptırımlar uygulanmasını sağlayacak adımları atmak zorundadır. Demokrasiden insan haklarından medeniyetler ittifakından bahseden, dünya barışı ve özgürlük çağrıları yapan Batı dünyasının sahte yüzü, İsrail'in gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kalmasıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bir taraftan barış deyip, diğer taraftan masum insanları katleden İsrail'in terörist yüzünü artık bütün dünya görmelidir. Bir başka önemli konu ise, Filistin'de akan Müslüman kanının durdurulmasında yıllardır aksiyoner olmayı beceremeyen İslam devletlerinin derhal harekete geçmesidir. Müslümanların gördüğü bu vahşet ve katliamlar ancak Müslümanların birleşmesiyle son bulur. Bu birlik ruhu, inancımızın doğasında vardır ve ancak bu birliği harekete geçirerek gözü dönmüş saldırganları durdurmak mümkündür. Aksi takdirde, kaybeden sadece Filistin değil, bütün insanlığın onuru olacaktır. Başta hükümetimiz olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletiyle, İsrail'in terörist eylemlerine karşı her türlü tavrı ortaya koymalıdır. Eğitim Bir-Sen ve Sağlık-Sen olarak biz bu meydanda insani vazifemizi yerine getirmeye çalıştık. Bu düşüncelerle, hain saldırılarda şehit olan Filistinlilere Allah'tan rahmet, tüm İslam alemine başsağlığı diliyoruz" dedi.

Açıklama metnini sağanak yağmur altında okuyan Karakuş'un sözleri, sloganlar ile sık sık kesildi. Yağmur altında ıslanan sendikacılar, "Filistine selam, direnişe devam", "Kahrolsun İsrail", "İsrail'e dur de, vahşete dur de" ve "Katil İsrail" şeklinde sloganlar attı. Grup, açıklamanın ardından meydanı terk etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 17:00:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?