3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

İstanbullular dönüş yolunda

Kurban Bayramı'nı İstanbul dışında geçiren vatandaşlar tatilin bitmesine bir gün kala dönüş yoluna geçti. Bandırma-Yenikapı arasındaki hızlı feribot ve deniz otobüslerinde büyük yoğunluk yaşandı.

Bayramı Ege ve Akdeniz sahillerinde geçiren İstanbullular, tatilin son gününe kalmamak için erken yola çıktı. Bandırma İDO İskelesi'nde araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, 800 yolcu ve 200 araç kapasiteli hızlı feribotlarla İstanbul'a dönmeyi tercih etti. Vatandaşlar bayramın son gününde yollarda yaşanacak yoğunluğa takılmamak için bir gün erken döndüklerini belirtirken, karayollarına göre kaza riski az olan ve süreyi kısaltan feribotları seçtiklerini ifade etti.

Kurban Bayramı'na özel tarife uygulayan İDO, cumartesi günü Bandırma-Yenikapı arasına 3 hızlı feribot seferi koyarken, araçsız yolcu taşıyan deniz otobüsleri de gelen yolcu talebine göre ek seferler yaptı. Araçlar, özel güvenlik elemanları tarafından dedektörlerle arandıktan sonra hızlı feribotlara alındı. Pazar günü ise İDO'nun Bandırma-Yenikapı arasında 5 hızlı feribot seferi ile yoğunluğa göre ek deniz otobüsü seferleri koyacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 20:05:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?