2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

İşte Balıkesir'in yeni vekilleri

İŞTE BALIKESİR'İN YENİ MİLLETVEKİLLERİ

24. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde AK Parti Türkiye genelinde yüzde 50'inin üzerindeki oy oranı ile rakiplerine büyük fark attı. Ancak, Balıkesir'de 2002 ve 2007 seçimlerinde 5 milletvekili olan AK Parti 2011 genel seçimlerinde 4 milletvekiline düştü. Birinci parti olmasına rağmen AK Parti'de kan kaybı yaşanırken, CHP ise yaklaşık yüzde 8 civarındaki oy artışı ile 2 olan milletvekili sayısını 3'e çıkardı. Yine oy kaybı yaşayan MHP ise 2 hedeflerken 1 milletvekilinde kaldı.

İŞTE YENİ VEKİLLER

Resmi olmayan kesin sonuçlara göre Balıkesir'i 24. Dönemde TBMM'de temsil edecek olan milletvekilleri ve partileri şunlar;

"AK Parti: Ahmet Edip Uğur (merkez), Mehmet Cemal Öztaylan (Bandırma), Tülay Babuşçu (merkez), Ali Aydınlıoğlu (körfez). CHP: Namık Havutça (Bandırma), Ayşe Nedret Akova (körfez), Haluk Ahmet Gümüş (Bigadiç). MHP: Ahmet Duran Bulut (körfez)."

Seçim sonuçlarıyla alakalı ilk değerlendirmesini yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Türkiye'de her 2 seçmenden birinin AK Parti'ye oy verdiğini, yüzde 50'nin üzerinde oy ile üçüncü dönem tek başına iktidar yaptığı belirterek teşekkür etti. Balıkesir'de de oy oranlarının arttığını kaydeden Uğur, eski üç milletvekiline 2'si bayan 5 yeni vekilin daha dahil olduğunu belirterek sonucun tüm Balıkesir'e ve Türkiye'ye hayırlar getirmesini diledi. Uğur, ". Balıkesir'de yüz de 47 oranında oy aldık, oylarımız yükseldi. Balıkesir'de de her iki kişiden biri AK Parti'ye oy vermiştir. Yükümüz daha ağırlaştı. Bunun sorumluluğu ve bilinci içerisindeyiz" diye konuştu.

Milletvekili Edip Uğur, 5 olan vekil sayının 4'e gerilemesinin seçim sisteminden kaynaklandığını, sonuçtan memnun olduklarını belirtti.

İŞTE BALIKESİR'İN YENİ MİLLETVEKİLLERİ
İŞTE BALIKESİR'İN YENİ MİLLETVEKİLLERİ
İŞTE BALIKESİR'İN YENİ MİLLETVEKİLLERİ
İŞTE BALIKESİR'İN YENİ MİLLETVEKİLLERİ
İŞTE BALIKESİR'İN YENİ MİLLETVEKİLLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2011 Pazartesi 00:04:03
Güncelleme :13 Haziran 2011 Pazartesi 01:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?