3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

İsyan sona erdi!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki kapalı cezaevinde mahkumlar isyan çıkardı.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki C Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 3 koğuşta bulunan tutuklu ve hükümlülerin çıkardıkları olayların "ikna yoluyla" sona erdirildiği bildirildi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Turhal, cezaevindeki olayların sona erdiğini, ikna sonucu eylemlerine son veren tutuklu ve hükümlülerin koğuşlarına döndüklerini, rehin alınan 5 infaz koruma memurunun serbest bırakıldığını belirtti.

Cezaevinde güvenliğin jandarmanın kontrolü altında olduğunu anlatan Turhal, olayla ilgili Vali Selahattin Hatipoğlu’nun açıklama yapacağını söyledi. Bu arada, olayda ölen ya da yaralanan kimse bulunmadığı öğrenilirken, cezaevi önünde tedbir amaçlı bekletilen ambulanslar olay yerinden ayrıldı.

İsyan nasıl çıktı?

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki kapalı cezaevinde sabaha karşı mahkumlar isyan çıkardı. Mahkumların af gerekçesiyle çıkardıkları isyanda 5 gardiyanı rehin aldılar. Olayın haber alınması üzerine Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Turhal’ın cezaevine gittiği ve Jandarma ekiplerinin olay yerine sevk edildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Olay yerine gelen Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Burhaniye C Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki 3 koğuşta bulunan tutuklu ve hükümlülerin 5 gardiyanı rehin alarak olay çıkardıklarını bildirdi. 

Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezaevinde 258 tutuklu ve hükümlünün bulunduğunu, koşulların olumsuz olduğunu öne süren ve af isteyen bazı tutuklu ve hükümlülerin sahurda eylem başlattıklarını belirtti. 

Eyleme, 3 koğuştaki tutuklu ve hükümlülerin katıldığını ifade eden Hatipoğlu, şunları söyledi:
"Şu anda edindiğim ilk bilgilere göre, 3 koğuştaki tutuklu ve hükümlüler 5 gardiyanı rehin alarak eylem başlatmış durumda. Şu anda bir koğuşta yangın var.

AA/ Fotoğraf DHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 10:07:56
Güncelleme :29 Eylül 2008 Pazartesi 10:15:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?