7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

İtfaiye görev başında

Balıkesir’in Ayvalık İlçe Kabristanı’nın hemen karşısında bulunan Karayolları 29. Şube Şefliği’nin yanında çıkan orman yangını yayılmadan kısa sürede söndürüldü.

Önceki gün öğle saatlerinde çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangın, Ayvalık İtfaiye Şefliği, Edremit Orman Müdürlüğü ve polisin zamanında müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Görgü tanığı vatandaşlar, “Karayolları 29. Şube Şefliği’nin lojmanlarına ve yerleşim yerlerine çok yakın mesafede başlayan yangın, sert esen poyrazın etkisiyle çam ağaçlarının hemen altındaki kuru ot ve pürçeklerle hızla yayılmaya başladı. İtfaiye’ye anında haber verdik. Çok kısa bir sürede yangın mahalline ulaşan Ayvalık itfaiyesinden ve Edremit Orman Müdürlüğü’nden gelen arozözler ve ekiplerle yangına hemen müdahale edildi. Polis memurlarının bile yangına müdahale etmesi görülmeye değerdi. Allah’tan bu kez orman yangınını çok ucuz atlatıldı. Eğer yangın büyümüş olsaydı, Yedi kuyular mevkiinde bulunan tüm çam ağaçları yanıp kül olabilir ve Kazımpaşa Mahallesinde bulunan pek çok ev yanabilirdi” diye konuştular.

Kısa sürede söndürülen orman yangınında, bölgede bulunan çam ağaçlarının dibindeki çalı-çırpı, pürçekler ve yabani otlar yanarken, ağaçların zarar görmemesi büyük bir şans olarak nitelendirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 17:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?