3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

'İtfaiye Haftası' törenlerle kutlandı

Edremit'te, İtfaiye Teşkilatı'nın kuruluşunun 82. yıldönümü ve 'İtfaiye Haftası' çeşitli törenlerle kutladı. 

Sabah saatlerinde sirenlerini çalarak şehirde gösteri geçişi yapan itfaiyeciler, daha sonra Şehit Hamdibey Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. 

Heykel önünde hatıra fotoğrafı çektiren itfaiye görevlileri, senenin bir günü ve haftasının kendilerine ait olmasını mutluluk verici bir durum olarak değerlendirdi. Yapılan törenin ardından görevlerine dönen itfaiye personeli, Belediye Başkanı Yunus Bozbey'i ziyaret etti. Başkan Bozbey daha sonra gayretli çalışmalarından dolayı teşkilat adına İtfaiye müdürü Şerif Koca'ya çeşitli hediyeler verdi. 

Bozbey, "İtfaiye personelimiz şüphesiz ki en kutsal mesleklerden birini irca etmektedir. Yangının, selin, herhangi bir tabii afetin yaşandıktan sonra telafisi yoktur. Yanan, yıkılan, kırılan, kısacası giden geri gelmez. Bunun içindir ki teşkilatın üstlendiği sorumluluk önemli ve inkar edilemez. İtfaiyecilerin varlığı değil, yokluğu belli olur. Bu zor şartlar altından mesai kavramı gözetmemeksizin çalışan tüm itfaiye personeline teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 17:47:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?