3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

İTO Başkanı Yalçıntaş, Bandırma'da

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul'un artık sanayi yatırımlarına doyduğunu belirterek, yeni yatırım yapacak olan İstanbullu sanayiciler için Bandırma bölgesinin en önemli alternatif ve İstanbul'un en önemli genişleme alanlarından biri olduğunu söyledi. 

Bandırma Ticaret Odası'nın davetlisi olarak İstanbullu işadamları ve İTO Meclis Başkanı Muharrem Keçeli'yle birlikte Bandırma'ya gelen İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Bandırma Organize Sanayi Bölgesi'ndeki incelemelerin ardından Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda Bandırma hakkındaki tanıtımın ardından İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin ve Bandırma Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Bülent Özer birer konuşma yaptı. Toplantının ardından İTO Başkanı Yalçıntaş, İstanbullu işadamlarının artık İstanbul'da yeni sanayi yatırımları yapmakta çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını ve İstanbul'a yakın yerlerde yatırım yapmaya başladıklarını söyledi. Bandırma bölgesinin yeni sanayi yatırımları için kendileri açısından en uygun yer olduğunu kaydeden Yalçıntaş, "İstanbullu sanayicileri olarak artık İstanbul içine değil, İstanbul dışına yatırım yapmaya başladık. İstanbul çevresine baktığımız zaman Bandırma bizim için en önemli yerlerden alternatiflerden birisi. Bunun birkaç nedeni var. Birincisi İstanbul'dan Bandırma'ya ulaşım çok kolay. İstanbul'dan Bandırma'ya İDO sayesinde 2 saatte gidebiliyorsunuz. İkincisi Bandırma Organize Sanayi Bölgesi bugün Türkiye'de depreme en dayanıklı, zemini açısından en sağlam organize sanayi bölgelerinden birisi. Üçüncüsü Bandırma bölgesi hatta Güney Marmara bölgesi birçok potansiyeli bünyesinde barındıran bir bölge. Tarım olarak çok sağlam ve zengin bir potansiyele sahip. Tarıma dayalı sanayinin gelişmesinde Güney Marmara bölgesinin avantajlarını Türkiye'nin hiçbir yerinde göremiyorum. Bandırma merkezli olmak üzere Güney Marmara bölgesi İstanbul'un sırtından birçok yükü alabilecek ve İstanbul'un en önemli genişleme alanı olabilecek bir bölgedir. Bandırma yabancı yatırımcılar için de son derece cazip bir bölgedir. Çünkü gerekli sanayi altyapısına, bunu daha da geliştirecek potansiyele, ulaşımda kilit noktada bulunmak gibi bir özelliğe ve daha da önemlisi ticari hayatı son derece hareketli olan merkezlere yakın bir konumdadır" dedi.
 
İstanbul Ticaret Odası olarak firmaları ihracata hazırlamak amacıyla 'İhracatta İlk Adım Projesi'ni başlattıklarını ifade eden Murat Yalçıntaş, "İstanbul Ticaret Odası olarak İstanbul'da ve bazı illerde ticaret odalarıyla işbirliği yaparak, firmalarımızı ihracata hazırlamak amacıyla 'İhracatta İlk Adım Programı'nı başlattık. Hedefimiz hiç ihracat yapamamış ya da düzenli ihracat yapamayan firmalarımızı ihracatçı yapmaktır. Bazı Bandırmalı işadamları ile başlattığımız bu çalışmanın kapsamını daha da geliştirerek Bandırma'daki KOBİ'lerin de dünyanın dört bir yanına ihracat yapan firmalara dönüşmesi için gerekli destekleri sürdürmeye kararlıyız. Bugün Bandırma ticaret ve sanayi yönünden hızla gelişerek, vazgeçilemez bir merkez olma yolundadır. Biz İTO olarak, Bandırmalı işadamlarımızın ilerledikleri bu yolda her zaman yanlarındayız" şeklinde konuştu. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindeki heyet onuruna, AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan'ın da katıldığı bir akşam yemeği düzenlendi.
İTO Başkanı Yalçıntaş ve beraberindekiler yemeğin ardından hızlı feribotla İstanbul'a döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 14:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?