5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

İyi at yemini kendi artırır!

BAŞKAN OK, GENÇ İŞ ADAMLARININ ONUR KONUĞU OLDU

Balıkesir Genç İş Adamları Derneği'nin (BAİAD) olağan aylık yemekli toplantısının onur konuğu Belediye Başkanı İsmail Ok oldu. 2 yılda yaptıklarını anlatan Başkan Ok, kalan 3 yıllık dilimde çok daha güzel işler yapacaklarını söyledi.

Otel Basri'de düzenlenen toplantıya katılan Belediye Başkanı İsmail Ok, karşılıklı sohbet ve istişare ettiği genç iş adamlarıyla bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Göreve geldikleri 2 yıllık süreçte küçümsenemeyecek işler yaptıklarını anlatan Başkan Ok, şehir merkezinde son iki sezonda toplam 325 bin ton asfalt döktüklerini, bunun 180 kilometrelik kamyon zincirine denk olduğunu belirterek ilginç bir benzetmede bulundu. Açılış konuşmasını yapan BAGİAD Başkanı Mert Yavuz'un yönetim kurulu toplantısında yaptıkları istişarede ortaya çıkan bazı sonuçları Belediye Başkanı İsmail Ok ile paylaştı. Balıkesir merkezde beş yıldızlı bir otel eksikliğinin hissedilir derecede önem arz ettiğini kaydeden Yavuz, hava kirliliğinin azaltılması için çalışma yapılması gerektiğini, bunun için doğalgaz kullanımının teşvik edilebileceğini, çok amaçlı kültür merkezi ve şehir tiyatrolarının kurulması, Yeni Çarşı'ya çeki düzen verilebileceği, buradaki esnafın birlikteliğinin sağlanması, şehir içi trafik yoğunluğu ve park sorunu, Balıkesir merkezde fuar ihtisas alanı oluşturulması gibi konuların ele alınması gerektiğini, bu alanlardaki eksiklerin el birliğiyle en kısa zamanda giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Belediye Başkanı İsmail Ok, bu önerilere cevaben yaptıkları ve devam etmekte olan hizmet ve çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. BAGİAD yönetimine Karesi AVM'nin yapımıyla ilgili işi üstlenen BASİAD'ı örnek gösteren Başkan İsmail Ok, kentin ihtiyacı olan beş yıldızlı otel talebini BAGİAD'çılarla bir araya gelip birlikte yerine getirebileceklerini, belediye olarak üzerlerine düşeni yapmaya her zaman hazır olduklarını söyledi. Başkan Ok, "Bizim tek isteğimiz Balıkesir'in kazanmasıdır. Çünkü bizim Balıkesir'e borcumuz var. Hava kirliliğinin azaltılmasıyla ilgili doğalgaz kullanımının teşviki konusunda vatandaşlarımızın içinde bulundukları ekonomik şartları da göz önünde bulundurmak durumundayız. Ancak, ekonomik refahı olduğu halde hala doğalgaza geçmeyenlerle ilgili de gereğini yapacaklarını söyledi. Seçim sloganı olan, "aslfat parasına son" vaadini yerine getirdiklerini hatırlatan Başkan Ok, kimseden asfalt parası almadıkları gibi tahakkuk edenleri de emlak vergisi üzerinden mahsuplaştırarak iade ettiklerini söyledi.

 

BİRBUÇUK TRİLYON LİRALIK KAMULAŞTIRMA YAPILDI

Çeşitli mahallelere 11 adet semt spor sahası yaptıklarını bunların bir kısmının hizmet alımı şeklinde olduğunu belirten Başkan Ok, bir buçuk trilyon liralık kamulaştırma yaptıklarını, ancak kimsenin bunun farkında olmadığını anlattı. Yeni hayvan pazarının temelinin atıldığını açıklayan Belediye Başkanı İsmail Ok, eski yerin tarım ve hayvancılık fuarı olarak değerlendirileceğini tekrarladı. TEDAŞ'ın özelleşmesi ile belediye hizmetleriyle ilgili devam eden çalışmaların aksadığını söyleyen Başkan Ok, eski Kepsut yolunun Balıkesir'in güzel yüzlerinden biri olacağını vurguladı. Burada yol genişletme çalışmalarını sürdüğünü anlatan Ok, Ana Tamir Fabrikası olarak bilinen askeri fabrikanın yoldaki fazla bölümünün imara uygun olarak geriye çekileceğini bildirdi. Göreve geldiklerinden itibaren 40 bin metrekare yeni yeşil alanlar oluşturulduğunu belirten Başkan Ok, belediyeciliğin sadece yol, kaldırım inşaatından ibaret olmadığını, aynı zamanda sosyal ve kültürel hizmetlerinin de tüm hızıyla sürdüğünü örnekleriyle beraber anlattı.

 

BATÇIK'LAR MÜMKÜN DEĞİL

Belediye Başkanı İsmail Ok, yine seçim döneminde şehir içi trafikteki yükün azaltılması ve çeki düzen verilmesiyle ilgili verdikleri belli noktalarda batçık tabir edilen yer altı geçişlerinin yapımıyla ilgili incelemelerde sonuçların olumsuz çıktığını bildirdi. Batçık kavşakları vaatleri olduğu halde bunların birçoğunda yolun darlığı sebebiyle imkan olmadığını söyleyen Ok, "Çok üzgünüm, ama buna imkan yok" dedi. Belediyeyi borç yüküyle aldıklarını hatırlatan Başkan Ok, "Bizim nasıl bir belediye aldığımızı Balıkesir halkı bilmek zorunda. İyi at yemini kendisi artırır diye bir ata sözümüz var. Biz mal ve hizmet alımları tasarrufları ile kesilen hortumlarla ciddi şekilde zor olan ekonomik tabloyu çevirdiğimiz gibi üstüne hizmet de üretiyoruz. 1 kuruşun hesabını yapıyoruz. Yönetim olarak kendi kaynağımızı kendimiz oluşturuyoruz. Bizim gizleyecek, kimseye kem-küm edecek hiçbir şeyimiz yok. Önümüzdeki 3 yılda çok daha fazlasını yapacağız" dedi. Başkan Ok, şehir merkezinde Altı Eylül İlköğretim Okulu yakınlarında yeni bir otopark yapacaklarını açıkladı. Eski lunapark alanını takas veya para karşılığı almak istedikleri halde ısrarla bu taleplerinin geriye çevrildiğini belirten Başkan Ok, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün tavrını eleştirdi. Başkan Ok, son olarak yaptıkları ihalelerle ilgili kısa bir değerlendirmede bulundu. Belediyeye ait katlı otopark, kafeterya ve büfe gibi işletmelere bu hafta yaptıkları ihalelerle fiyatlarının artırıldığı ve belediyeye yaklaşık 500 bin TL kaynak sağlandığı bildirildi.

 

BALIKESİRSPOR

Belediye Başkanı İsmail Ok, genç iş adamlarının şahsında tüm Balıkesirlilerden Balıkesirspor'a maddi veya manevi ama mutlaka destek olmaları gerektiğini söyledi. Balıkesirspor için herkesin el ele vermesini isteyen Başkan Ok, "Maddi olmasa da manen destek şart. Buyrun gelin, maçlarda beraber olalım. Balıkesirspor'a belediye başkan yardımcımızın kulüp başkanı değil de, dışarıdan iş adamlarımızın olmasını arzu ediyorduk. Ama olmadı. Kulüp ortada kaldı, kayyuma gidecekti. Başkan olmaktan herkes kaçtı. Çaresizlikten, sahipsiz bırakmamak adına sahip çıktık. Fedakarlık yaptık. Biz ricada bulunduk, başkan yardımcımız Tuna bey başkan oldu. Bu arzuladığımız bir şey değildi bizim için. Ancak, talip olan olursa kendisine her zaman destek oluruz" diye konuştu.

BAGİAD başkanı Mert Yavuz, yaklaşık 10 sene önce yaşanan olumsuz gelişmeler sebebiyle Balıkesirspor'a küstürüldüklerini hatırlatıp, böyle tatsızlıkların yaşanmamasını arzuladıklarını söyledi.

Gecenin sonunda BAGİAD Başkanı Mert Yavuz, Belediye Başkanı İsmail Ok'a plaket ve ajanda verdi. Yemekli toplantıda Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Özenç ve Argun Atıcı da hazır bulundular.

BAŞKAN OK, GENÇ İŞ ADAMLARININ ONUR KONUĞU OLDU
BAŞKAN OK, GENÇ İŞ ADAMLARININ ONUR KONUĞU OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2010 Perşembe 18:33:04
Güncelleme :24 Aralık 2010 Cuma 02:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?