6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Jandarma Bölük Komutanlığı'na bağlı ekipler, köy ve belde okullarında trafik eğitimi veriyor.

2008 yılında sorumluluk alanı bulunan köy ve belde okullarında öğrencilere trafik eğitimi ile toplantıların yanı sıra bilgilendirici kitaplar dağıtan Jandarma Trafik Timi personeli, sinevizyon eşliğinde öğrencilere trafikte uyulması gereken kurallar, trafik kazalarının sebepleri, trafik işaret ve levhalarının yararları hakkında bilgi veriyor.

2009 yılında da aynı eğitimlerini sürdüren ekipler Avcılar köyündeki ilköğretim okulunda ders verdi. Okul yetkilileri, "Jandarma ve polisi sadece ceza kesen kişiler olarak bilen öğrenciler, jandarma trafik timlerinin ne kadar farklı ve önemli bir çalışma alanları olduğunu bizzat kendilerinden öğrenmiş oldu. Trafik timinde görevli arkadaşların bilgi olarak hazırlıklı olmaları çalışmayı daha da güzelleştirmiş ve öğrenciler açısından zevkli bir ders kılmıştır. Bu çalışmalarından dolayı jandarma personeline teşekkür ediyoruz." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 18:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?