5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Jandarmadan tarihi eser baskını

JANDARMADAN TARİHİ ESER OPERASYONU

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlediği operasyonda yakalanan 3 şüpheli gözaltına alındı. Üç ayrı noktada eş zamanlı operasyonlar sonucu çok sayıda tarihi eser ve tarihi eser bulmada yarayan detektörler ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, bir istihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı, merkeze bağlı Kabaklı ve Balıklı köyleriyle şehir merkezinde 1. Sakarya Mahallesi'nde tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Kabaklı'da H.Ç. (35) isimli şüphelinin evinde ayrı özellikte toplam 44 Bizans sikkesi, 2 adet ağırşak, pişmiş toprak un koku kabı, cam gözyaşı şişeleri, değişik parçalar ve 2cep telefonuna el koydu. 1. Sakarya Mahallesi'nde H.Ç. (67) isimli şüphelinin evinde yapılan aramada ise Eros aşk tanrısı mızraklı kolye, 26 adet değişik metal kullanım eşyası, haçlı kolyeler, ok uçları, kurşundan yapılmış sapan taşları, Roma ve Bizans dönemlerine ait bronz ve bakır sikkeler, üzeri okunmayan sikkeler, detektör ve aparatları ele geçirildi. Balıklı köyündeki operasyonda ise A.T. (40) isimli şüphelinin ikametinde yapılan aramalarda ise 49 kalem tarihe esere el konuldu. Osmanlı, Bizans ve Roma dönemlerine ait 789 adet sikke, taşlı ve taşsız yüzükler, 8 parça define aramada kullanılan aparat, define aramada kullanılan bakır tel bağlı mıknatıs, üzeri işlemeli metal bileklik, boş tabanca şarjörleri, üzerleri işlemeli tabanca kabzaları, 6.35 mm çapında 175 adet dolu fişek, 1 adet 9 mm çapında fişek ile pek çok sayıda tarihi eser değerinde parça ve obje ele geçirdi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nda gözaltına alınan H.Ç., H.Ç. ve A.T. isimli 3 şüphelinin sorgularının ardından adli makamlara teslim edikleri, olayla alakalı savcılık tarafından başlatılan soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi.

JANDARMADAN TARİHİ ESER OPERASYONU
JANDARMADAN TARİHİ ESER OPERASYONU
JANDARMADAN TARİHİ ESER OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 17:47:01
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 17:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?