3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Jandarmanın, SSK'da 'Çakal' operasyonu!

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği "Çakal" operasyonunda, Sosyal Sigortalar Kurumu’nun (SSK) nasıl soyulduğu ortaya çıkarıldı.

Evrakta sahtecilik, sahte belge düzenlemek ve cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak iddiasıyla yakaladığı 2’si bayan 4 şüpheli adalete teslim edildi. Mahkemeye çıkarılan sanıklardan 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüphelileri Mayıs ayından beri takibe alan jandarma istihbarat birimleri, geçen hafta İzmir Karşıyaka ile Balıkesir Gönen’de gerçekleştirdikleri baskınlar neticesinde Derya Yurt (33) ve R.G.’yi. (32) İzmir’de, R.B. (46) ile oğlu Ümit Başkaya’yı (28) Balıkesir’in Gönen İlçesi’nde yakaladı. Operasyona "Çakal" ismi verildi. Balıkesir adliyesine çıkarılan 4 şüphelinin ülke geneline yayılmış profesyonel çetenin sadece 1 kolu olduğu, yapılan vurgunun çok daha büyük olduğu bildirildi. Mahkeme sonucu Derya Yurt ve Ümit Başkaya tutuklanırken, diğeri serbest bırakıldı.

Soygun çetesinin, Ticaret Odası’na kaydını yaptırdıkları 3 ayrı şirket üzerinden sözde çalışan sigortalı işçilere sağlık karnesi çıkarıp, sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara karneleri para karşılığı sattığı ileri sürüldü. Yakalanan şahısların ev ve üzerlerindeki aramalarda sahte belgelerle çıkarılmış 5 adet sağlık karnesi, yine sahte belgelerle çıkarılmış 2 adet Garanti ve Bonus kredi kartı, çok sayıda sahte vizite kağıdı ile sahte sağlık belgeleri ve naylon faturalar ele geçirildi.

YILMAZ UZUN-BALIKESİR (İHA)
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2003 Cumartesi 00:00:22
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 22:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?