6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Jandarmaya esrar satmaya çalışınca...

Balıkesir'de, piyasaya uyuşturucu sürmek isteyen zehir tacirleri balık lokantasında buluştukları müşterilerine esrar satarken suçüstü yakalandı. Saniye saniye görüntülenen operasyonda yakalanan şüpheli gözaltına alınırken, 2 kg civarında esrar maddesine el konuldu.

Edinilen bilgiye göre, uyuşturucu tacirlerine yönelik olarak planlı çalışma yürüten İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele (KOM) şubede görevli ekipler, yaptıkları bir istihbaratta T.E. (Talip Ertekin-22) isimli şahsın elinde bulundurduğu bir miktar esrarı satmak istediği ve "güvenilir müşteri" aradığı bilgisini aldı.

 Hemen harekete geçen KOM Şubeye bağlı jandarma timleri, T.E. isimli zehir taciri ile müşteri gibi irtibat kurup, esrar maddelerini satın almak için pazarlık yaptı. Güvenilir müşteri aradığını tekrarlayan şüpheli, elindeki 2 kg civarındaki esrar maddesi bulunduğunu ve 1 kilosunu bin 500 TL. den satmak istediğini söyledi. Müşteri gibi hareket eden jandarmalar uyuşturucu maddeyi almak üzere şüpheli ile pazarlık yapıp anlaştıktan sonra buluşma tarihi ve saatini belirlediler. Daha önceden tertibat alan İl Jandarma Komutanlığı KOM şube ekipleri, İvrindi ilçesi yakınlarındaki bir balık lokantasında hafta sonu buluşan zehir tacirlerini suç üstü yakaladı.

Pazarlığın ardından buluşma esnasında beraberinde getirdiği uyuşturucuyu jandarmaya satmaya çalışırken düzenlenen operasyonda kıskıvrak yakalanan 2 şüpheli gözaltına alındı. Jandarmadaki sorgularının ardından adli makamlara teslim edilen şüphelilerden T.E. tutuklanarak cezaevine gönderildi
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 16:53:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?