6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Jeotermal A.Ş.'den yatırım hamlesi

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ndeki Jeotermal A.Ş, yatırım hamlesine bir yenisini daha ekledi. Değeri 100 milyar lirayı bulan köprü, Edremit Çayı üzerine yapılıyor.
 
Edremit'te hava kirliğine son vermek isteyen Edremit Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi ve Tugay Komutanlığı'nın bulunduğu bölgeyi jeotermal ile ısıtmak için harekete geçti. Jeotermal A.Ş, Edremit Orman İşletme Müdürlüğü arkası ile Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu arkasını birbirine bağlayacak olan 65 metre uzunluğunda ve 2 metre genişliğinde bir köprü yapma kararı aldı. Yapılan açıklamada, jeotermale şimdiye kadar 5 milyon dolarlık yatırım yapıldığı ve 2007 yılında abone sayısındaki hedeflerin yakalanacağı vurgulandı.
 
Belediye Başkanı Yunus Bozbey, köprü çalışmalarının yapılacağı yerde incelemelerde bulunurken, "65 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde bir demir köprü projemiz var. Bu köprü hem vatandaşlarımızı Cennetayağı Mahallesi, Karesi Devlet Hastanesi, Orman Müdürlüğü, Tarım İlçe Müdürlüğü, Zeytincilik üretme istasyonunu birbirine bağlayacak. Yayaların geçişleri öncelikle sağlanacak, köprü altından Jeotermal borularını geçireceğiz. Bu çalışmanın maliyeti 100 milyar liradır. Şubat ayının sonuna kadar köprüyü bitirip hizmete açmayı düşünüyoruz. Bu sayede Cumhuriyet mahallesi ve çevresine yeni açılan kuyudan özel hat çekeceğiz. Tertemiz bir hava solumak için doğal ve ekonomik ısınmayı özendireceğiz ve Edremit'i Jeotermal ile ısıtacağız." dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 15:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?