2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Kabahat o dönek solcuların!

CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ İNCE BALIKESİR'DE

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, referandumda "evet" diyen solcuları "dönek" olmakla suçladı.

Partisinin Balıkesir il teşkilatını ziyaret eden İnce, "İktidar partisi 12 Eylül'de 'Kenan Evren'i yargılayacağız' diye milletten oy topladı. Ama kabahat Başbakan'da değil, kabahat dönek solcuların. Onları çok uyardık, 'Yapmayın, sizi kandırıyorlar' dedik. Ama onlar sözümüze itimat etmediler. 'Kenan Evren'i yargılayacaklar, biz evet diyeceğiz' dediler" ifadelerini kullandı.

CHP'li Muharrem İnce, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde Balıkesir'den birinci parti olarak çıkacaklarını iddia etti. Başbakan Erdoğan'ın 7 ay önce Balıkesir mitinginde sarf ettiği, "Özürlü kardeşlerimize, yaşlılarımıza, şehitlerimizin bize emaneti olan dul ve yetimlerine, gazilerimize hak ettikleri ayrıcalıkları veriyoruz. Memur kardeşim artık toplu iş sözleşmesi yapabilecek. Emeklilerimiz de bu toplu iş sözleşmesinden yararlanabilecek" sözlerini hatırlatan İnce, "7 ayda ne şehitlerin, ne

gazilerin yakınlarına bir ayrıcalık geldi. Memurlar da grevli toplu sözleşme hakkı aldılar mı?" diye sordu.

"ÖSYM BAŞKANI'NI SEÇİMDEN SONRA GÖREVİNDEN ALACAKLAR"

Kenan Evren'in maaşına zam yapıldığını söyleyen İnce, Evren'in avukatının da AK Partili Adalet Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya olduğunu, bunları Meclis'te açıkladığını söyledi.

Son dönemde ÖSYM'de yaşanan kopya skandallarını da değerlendiren CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, hükümetin ÖSYM Başkanı'nı görevinden alacağını ancak bunu seçimden sonra yapacaklarını söyledi. Türkiye'nin en güvenilir kurumunun ele geçirildiğini iddia eden Muharrem İnce, "9 yıllık milletvekilliğim döneminde hiç kimse bana, 'Yardımcı ol, çocuğum şu tıp fakültesine, mühendislik fakültesine, hukuk fakültesine girsin' demedi. Çok şey istediler ama ÖSYM ile ilgili bir istekleri olmadı çünkü Türk milleti

ÖSYM'ye güveniyordu. ÖSYM'nin adil olacağına, dürüst olacağına inanıyordu. İşte gördük, Polis Meslek Yüksekokulu'nun sınavından başladı, KPSS, YGS, ALES devam ediyor. Nasıl olur da böyle bir kurumun başındaki bir kişi hala görevine devam eder? Alacaklar görevden, merak etmeyin. Seçimi bekliyorlar. Seçimden önce alırlarsa suçları ortaya çıkar" ifadelerini kaydetti.

İnce, tayin bekleyen 300 bin öğretmenin isterlerse iktidar partisini seçimde sandığa gömebileceğini belirtti. Öğretmenlere, "Bunlara kanmayın, aldanmayın" diyen İnce, ithal öğretmen, ithal doktor gibi politikalarla sıkıntıların aşılamayacağını, CHP olarak bu meselelerin çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını, hedeflerinin tek başına iktidar olduğunu söyledi.

CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ İNCE BALIKESİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2011 Salı 17:55:03
Güncelleme :27 Nisan 2011 Çarşamba 03:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?