6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kablolar çalındı, ilçe susuz kaldı

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde, ilçenin su ihtiyacını karşılayan su pompalarını çalıştıran elektrik kabloları çalındı. Pompalar çalışmayınca ilçede ev ve işyerlerine 1 gün su verilemedi.

Bigadiç'te gece geç saatlerde meydana gelen hırsızlık olayında, şebeke suyunun dağıtımında kullanılan pompaları çalıştıran her biri 25 metre uzunluğundaki iki adet besleme kablosu kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından çalındı. Kesici aletlerle kesilerek çalınan bakır kabloların parasal olarak yüksek değerde olduğu, çalınan kabloların Bigadiç Belediyesi'ne yaklaşık 10 bin TL.'ye mal olduğu bildirildi.

Enerji taşıyan kablolar çalınınca su pompaları çalışmadığı için ilçeye 1 gün süreyle su verilemedi. Belediyenin ve ilçe halkının zor anlar yaşadığı olayla ilgili ihbar üzerine harekete geçen polisler, soruşturma başlatırken, belediye tarafından çalınan kabloların yerine yenileri bağlandı.

Su pompalarının çalıştırılmasının ardından ilçeye tekrar su verilirken, kablo hırsızlığıyla ilgili olarak savcılık tarafından da soruşturma başlatıldığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 18:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?