6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kaçak ekmeğe zabıta engeli

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı köylerde yapılarak semt pazarında satılmaya çalışılan köy ekmekleri zabıta engeline takılıyor.

Hangi şartlarda üretimleri gerçekleştiği bilinmeyen ve semt pazarlarında ‘köy ekmeği’ olarak adlandırılarak satılan büyük ekmekler halkın sağlığını tehdit ederken, Edremit Belediyesi Zabıta ekipleri konuyla ilgili geniş çaplı uygulama başlattı. Çarşamba günleri kurulan Edremit Körfezi’nin en büyük semt pazarında sıkı denetimler yapan zabıta ekipleri, yaptıkları son operasyonda yaklaşık 150 ekmeğe el koydu ve pazarcı esnafı olmayan satıcıları da Pazar yerinden men etti.

Sayıları gün geçtikçe artan kaçak pazarcılarla baş etmenin güç olduğunu söyleyen zabıta yetkilileri, halkın desteğini istedi. Yetkililer, “Uygunsuz koşullarda üretim yaptığını gördüğünüz imalathanelerini, uygunsuz satış yapan esnafları ve esnaf olmadıkları halde sizlerin sağlığını tehdit eden satıcıları zabıtaya ihbar edin. Kaçak köy ekmekleri konusunda başarılı çalışmalar yapmaktayız ve neredeyse bu sorunu çözdük. Halkın sağlığı ile oynayan kişilerle olan mücadelemiz sürüyor” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 09:57:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?