7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Kaçak göçmen çetesine darbe

Balıkesir, İzmir ve Manisa'da jandarma tarafından yapılan eş zamanlı operasyonlarda, göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen 15 kişilik çete üyesi gözaltına alındı.

öçmenleri Yunanistan'a götürdükleri ileri sürülen çetenin yolculukta kullandıkları zodyak botları ve çok sayıda araca el konurken, 1'i Somalili 10 kişinin daha arandığı öğrenildi.

Balıkesir il Jandarma Komutanlığı ve Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Balıkesir, İzmir ve Manisa illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlar sonucu, "Yunanistan'ın Midilli Adası'na ve Yunanistan'a yasa dışı yollardan insan kaçakçılığı yapmanın yanı sıra organize suç örgütü kurmak, suç örgütüne yardım etmek, örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yapmak, sahte evrak düzenlemek, sahte para bulundurmak" ile suçlanan çeteye üye 15 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Liderliğini A.S.'nin yaptığı çeteye üye D.S., S.D., H.D., H.E., N.S., İ.M.G., F.T., S.A., F.D., Y.E., N.K., N.S., H.Ç. ve yabancı uyruklu R.S.M. ile birlikte, özellikle 'göçmen kaçakçılığı' suçlarında kullanılan 4 minibüs tipi araç, 6 zodyak tipi bot, 5 motor ele geçirildi.

Ayrıca; 159 yabancı uyruklu kaçak göçmenin kaçırılmasında ve çeşitli suçlarda kullanılmış 3 adet değişik markalarda yarı otomatik tabanca ve tabancalara ait 3 adet şarjör ve 141 adet dolu fişek, 2 adet sustalı bıçak, 39 adet cep telefonu, 48 adet cep telefonu sim kartı, 24 adet çeşitli sim kartların bulunduğu muhafaza bloğu, 6 adet başkaları adına düzenlenmiş kredi kartı, 8 adet nüfus cüzdanı, 7 adet senet, 1 adet hafıza kartı, 2 adet banka hesap cüzdanı, 20 adet çeşitli bankalara ait yurt dışına havale göndermede kullanılan banka dekontları, 2 adet sahte araç plakası, 9 adet otomobil ruhsatı, çeşitli araçlara ait 4 adet anahtar, 5 adet sürücü belgesi, 1 adet sahte düzenlenmiş ticari taşıt kullanma belgesi, 2 adet PTT havale gönderme ve alma makbuzu, 2 adet sahte 100 Amerikan doları, 4 altın kaplama saat, 56 adet çeşitli evrak, 1 adet kamera, 5 adet sahte düzenlenmiş geçici ikamet belgesi ile 4 adet pasaport ve 3 yabancı kimlik kartı ele geçirildi.

Yapılan kapsamlı takip ve tahkikat neticesinde, söz konusu organize suç örgütünün 14 Türk ve 1 Somali uyruklu yabancıdan oluşan organizatörleri yakalanırken, firarda olan 1'i Somali uyruklu toplam 10 şüphelinin daha yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Yakalanan şahıslar adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 12:28:20
Güncelleme :12 Ocak 2009 Pazartesi 12:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?