3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Kaçak göçmen operasyonu

Yasa dışı yollardan Avrupa'ya kaçmak isteyen ve aralarında 2 yaşında çocuğun da bulunduğu 26 Filistinli kaçak göçmen, Küçükköy Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından Şeytan Sofrası mevkiinde yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, yaşları 2 ila 40 arasında değişen 26 kaçak göçmen, İzmir'in Basmane semtinde anlaştıkları Ö.D. (46), Y.Ç. (30) ve kaçakların bulunduğu kamyoneti kullanan A.A. (27) isimli 3 organizatör ile buluştu. 4 çocuk, 3 kadın ve 19 erkek olmak üzere toplam 26 kaçak göçmen, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçirilmek üzere 35 Y 2879 plakalı kamyonet ile Küçükköy beldesine getirildi. İçinde göçmenlerin bulunduğu kamyonete 35 BTA 77 plakalı başka bir kamyonetin de eskortluk yaptığı ileri sürüldü. Sabaha karşı saat 03.30 sıralarında ihbar alan Küçükköy Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, hemen harekete geçti. Şeytan Sofrası mevkiinde yolu kesen jandarmayı gören 3 organizatör, araçları ve içindeki kaçak göçmenleri bırakarak ormanlık alana doğru kaçmaya başladı. İnsan tacirlerinin peşine düşen jandarma ekipleri, kısa sürede 3 organizatörü kıskıvrak yakaladı. Kamyonetin kapalı kasası içinde bulunan 26 Filistin uyruklu kaçak göçmen ve organizatörler, Küçükköy Jandarma Komutanlığı'na getirildi. 

İfadeleri alınan insan tacirleri mahkemeye sevk edilirken, aralarında geçici ikamet belgeleri bulunan göçmenler, sınır dışı işlemlerinin tamamlanması için Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi. 

Öte yandan kaçak göçmenler arasında bulunan 32 yaşındaki Zehra Velid Mahmud isimli kadının eşinin kısa süre önce İsrail askerleri tarafından öldürüldüğü ve genç kadının hamile olduğu öne sürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 19:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?