3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Kaçak göçmen operasyonu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde jandarma ekipleri, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na kaçırılmak istenen 9'u kadın 27 kaçak göçmeni kamyonette kıskıvrak yakaladı. 

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir ve Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, İzmir'den getirilen bir grup kaçak göçmenin kaçırılacağı ihbarı üzerine Menemen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile ortaklaşa operasyon düzenledi. 35 DCB 08 plakalı kamyoneti takibe alan ekipler, aracı gece yarısı Altınova girişinde durdurdu. Kamyonette yapılan kontrolde, Afganistan, Somali ve Eritre vatandaşı 9'u kadın 27 yasa dışı göçmen yakalandı. Araç sürücüsü Z.Ö. (23) ile araca eskortluk yapan M.T. (45), D.Ç. (38) ve M.K. (31) isimli şahıslar da kullandıkları araçlarla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. 

Grubun lideri olduğu ileri sürülen C.G.'nin (30) diğer suç ortaklarıyla birlikte İzmir'den topladıkları yasa dışı göçmenleri, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi üzerinden Midilli Adası'na götürmek için yola çıktıkları tespit edildi. Olayla ilgili olarak 4 araca el konurken, olay yerinden kaçan C.G. (30) ve şüphelilerden C.G. (26), jandarma timlerinin aramaları sonucu yakalanarak gözaltına alındı. 

Yakalanan şahıslardan M.K., Z.Ö., C.G. ve C.G., çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. M.T. ve D.Ç. isimli şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Göçmenler, yasal işlem yapılmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 13:40:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?